GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srebrnjak: Kamgrad odlazi s gradilišta, propada projekt od 60 milijuna eura

Srebrnjak: Kamgrad odlazi s gradilišta, propada projekt od 60 milijuna eura
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2022 / 09:39
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zatvoreno je gradilište u bolnici Srebrnjak, piše u četvrtak Jutarnji list, navodeći da propada centar koji Europska unija plaća 60 milijuna eura.

"Nakon raskida ugovora o gradnji Centra za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak gradilište smo zatvorili i trenutačno radimo samo tzv. demobilizaciju gradilišta", saznajemo od direktora Kamgrada Dragutina Kamenskog.

Dodaje da je predviđeno zatrpati potporni zid, a zatim će se Kamgrad potpuno povući sa Srebrnjaka nakon što je u travnju prošle godine potpisan ugovor o gradnji s Gradom Zagrebom.

"Razlog raskida ugovora je to što investitor nije poštovao ugovorne obveze", kaže Kamenski ne želeći ulaziti u detalje ovog spora. Navodno se kasnilo jedan dan s uplatom od 5,5 milijuna kuna pa je to moguće bio formalni razlog za raskid ugovora po sistemu ključ u ruke, a vrijednost mu je bila 175 milijuna kuna.

Sve to govori da se približava kraj ovog projekta jer su na gradilište Centra za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak ponovno stigli bageri, ali ne da bi nastavili s gradnjom koja je nedavno potpuno stala, već da bi se "zatrpalo" ono što je tijekom prošle godine započeto.

To govori da je projekt očito propao, kako se uvelike sumnjalo, ali to nitko ne želi javno izrijekom potvrditi.

Naime, u Gradu Zagrebu već neko vrijeme govore kako je ugrožena opstojnost projekta, ali više informacija na tu temu ne može se dobiti.

Na upit Jutarnjeg lista Gradu Zagrebu što je s projektom, zašto je Kamgrad raskinuo ugovor, zašto nema dogovora između Grada i države, odustaje li se od projekta - stigao je vrlo šturi odgovor.

U njemu se ponavlja da je Centar za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak projekt čija je provedba započela u srpnju 2019., s rokom dovršetka u srpnju ove godine, ali da je "cijelo vrijeme trajanja projekta iskorišteno manje od četiri posto sredstava".

Također navode da je "u ožujku 2022. rok za dovršetak projekta produljen do kraja 2023. godina, ali su u međuvremenu nastale nesuglasice s izvođačem radova te Grad Zagreb razmatra sve opcije oko budućnosti projekta". Očito tim je opcijama sve bliža ona o propasti 432 milijuna kuna europskog novca, piše novinarka Jutarnjeg lista Goranka Jureško.

Tagovi: Dječja bolnica Srebrnjak, Kamgrad, Dragutin Kamenski, Europska unija
PROČITAJ I OVO
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE