GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Starbucks: Oporavak u Kini nije kompenzirao usporavanje američkog tržišta

Starbucks: Oporavak u Kini nije kompenzirao usporavanje američkog tržišta
ANALITIČARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2023 / 08:07
Autor: SEEbiz / Momentum
NEW YORK - Američki kafić Starbucks zabilježio je tromjesečnu dobit ispod očekivanja, nakon što usporavanje prometa na američkom tržištu nije nadoknađeno višim cijenama i nastavkom oporavka kineskog tržišta.

Prihodi su u trećem fiskalnom tromjesečju skočili 12,9 posto na 9,2 milijarde dolara i bili su nešto ispod očekivanja od 9,28 milijardi dolara.

Prilagođena zarada po dionici (EPS) od 1,00 USD skočila je 19 posto i nadmašila očekivanja od 0,95 USD. Prilagođena operativna marža porasla je za pola postotnog boda na 17,4 posto, zahvaljujući poboljšanoj produktivnosti i višim cijenama, piše Momentum.

Prodaja u istoj trgovini porasla je 10 posto, ispod konsenzusa od 11,0 posto. Prosječni račun bio je veći za četiri posto, dok je broj transakcija porastao za pet posto.

Samo je američko tržište zabilježilo rast prodaje u postojećim trgovinama od sedam posto (konsenzus 8,1 posto), prvenstveno zahvaljujući rastu cijena od šest posto, dok je broj transakcija porastao samo jedan posto. Operativna marža na tom glavnom tržištu pala je s prošlogodišnjih 22,0 na 21,7 posto.

Broj članova američkog programa vjernosti porastao je 15 posto u odnosu na prethodnu godinu na 31,4 milijuna.

Tagovi: Starbucks, NR Kina, američko tržište
PROČITAJ I OVO
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
PRITISCI
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
LONDON - Britanski farmaceutski koncern GlaxoSmithKline (GSK) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario manju neto dobit, unatoč rastu prihoda.
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
SLABAŠNO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki lanac kafića Starbucks pretrpio je pad prihoda i dobiti u prvom kvartalu ove godine, razočaravši analitičare. Istovremeno, tvrtka je snizila prognozu poslovanja za cijelu godinu, javljaju strane novinske agencije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE