GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Steklarna Rogaška planira otpuštanja

Steklarna Rogaška planira otpuštanja
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.09.2023 / 13:00
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - Steklarna Rogaška, koja je u finskom vlasništvu od 2015. godine, otpustit će 144 od oko 850 radnika, javlja Dnevnik. Zaposlenici su ovu vijest upoznali na zboru radnika u srijedu. List dodaje da nema pretjerane zabrinutosti među zaposlenicima, jer danas lako mogu pronaći novi posao, ali zabrinjava pad narudžbi.

Prema Dnevniku, Steklarna Rogaška navodno je mekom metodom otpustila približno šestinu zaposlenika. Budući da tvrtka nudi relativno izdašne otpremnine, među zaposlenicima, od kojih je otprilike polovica iz Hrvatske, navodno postoji velik interes za dobrovoljnim odlaskom iz staklane.

Nakon niza godina profitabilnog poslovanja, Steklarna Rogaška je 2022. godinu završila duboko u minusu. Kako je vidljivo iz prije nekoliko dana objavljenog godišnjeg izvješća Ajpesa, neto gubitak iznosio je 5,63 milijuna eura. Prošle godine staklana je poslovala s dobiti od 384.000 eura.

Kako je Tvornica stakla objasnila u godišnjem izvješću, na radno okruženje prošle je godine utjecao rat u Ukrajini, što je u opskrbnom lancu utjecalo na rast cijena osnovnih sirovina, energije i transportnih troškova. Učinci nestabilnog okruženja i slabije potražnje negativno će utjecati na poslovanje i ove godine. Autor teksta u Dnevniku tako zaključuje da će se gubitaško poslovanje nastaviti i ove godine.

Tvrtka Steklarna Rogaška osnovana je 1927. Godine 2014. crkveno društvo Metropolitana, kao založni vjerovnik Zvon Ena Holdinga u stečaju, prodalo ju je WWRD grupi, koja je 2015. preuzeta od američkog financijskog fonda KPS Capital Partners, zajedno sa Steklarnom Rogaška, finskog Fiscarsa.

Dnevnik dodaje da je nedavno došlo do promjena u upravi staklane. Umjesto Jima Josepha Walsha, koji je u sudskom registru upisan kao prokurist, na čelo tvrtke prije otprilike mjesec dana došao je Rolf Sebastian Müller-Grünow, bivši direktor mariborske podružnice multinacionalke Henkel. Kažu da je već preuzeo sve uzde vodstva.

Tagovi: Steklarna Rogaška, rOGAŠKA
PROČITAJ I OVO
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
AKVIZICIJE
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
BEOGRAD - Mađarski fond privatnog kapitala Hodler Asset Management preuzeo je preostlaih 32% udjela u srpskoj kompaniji Superior Foods Bačinci, čime je postao jedini vlasnik, izvijestili su savjetnički timovi BDK Advokata i odvjetničkog ureda Nikolić koji su savjetovali kompanije u transakciji.
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
KAŠNJENJE
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
PODGORICA - Turska kompanija Zeren Group, koja je ranije najavila da će početkom godine otvoriti prvu Starbucks kafeteriju u Podgorici, navodno se suočava sa problemom jer ne može da nađe adekvatan prostor po prihvatljivoj cijeni, kazali su portalu Investitor dva izvora upućena u proces, insistirajući na anonimnosti.
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE