GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Studenac gradi distribucijski centar u Velikoj Gorici, otvara oko 500 novih radnih mjesta

Studenac gradi distribucijski centar u Velikoj Gorici, otvara oko 500 novih radnih mjesta
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2024 / 11:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Studenac, najbrže rastući trgovački lanac u Hrvatskoj po prihodima u proteklih pet godina, iduće će godine upravljati novim distribucijskim centrom u Velikoj Gorici.

Novi objekt će se prostirati na više od 36 tisuća četvornih metara i u konačnici će otvoriti približno 500 novih radnih mjesta. Distribucijski centar u Velikoj Gorici omogućit će daljnju implementaciju najnovijih rješenja za dodatno poboljšanje učinkovitosti i kapaciteta logističke mreže kompanije, osiguravati kraće vrijeme isporuke do trgovina te dodatno unaprijediti suradnju s dobavljačima.

Studenac trenutno upravlja središnjim distribucijskim centrom u Dugopolju te regionalnim skladištima u Zadru, Dubrovniku, Pazinu, Zagrebu i Kutini.

„Od 2018. godine do danas, Studenac se od lokalnog trgovačkog lanca pozicionirao među nacionalne lidere u maloprodajnom sektoru u Hrvatskoj“, izjavio je ovim povodom Dragan Baškarad, član Uprave za operativne poslove Studenca.

„Dok provodimo našu strategiju rasta, nastavljamo ulagati u naše poslovanje kako bismo i dalje ispunjavali očekivanja naših kupaca za visokokvalitetnim i svježim proizvodima. Očekujemo da će rješenja koja ćemo implementirati u novom centru osigurati najveću moguću učinkovitost našeg lanca opskrbe."

"Izgradnja novog distribucijskog centra čije otvaranje planiramo u drugom kvartalu 2025. godine još je jedan značajni iskorak u našem poslovanju. Dobro optimiziran opskrbni lanac jedna je od konkurentskih prednosti Studenca i na njoj ćemo temeljiti daljnji razvoj naše mreže susjedskih trgovina“, istaknuo je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

Objekt će biti opremljen novim sustavom upravljanja skladištem (WMS) koji će integrirati sve operacije te automatskim sustavom nadopune koji će optimizirati razinu zaliha u cijeloj mreži. Također, uključivat će ekološki prihvatljiva rješenja, poput sveobuhvatnog sustava upravljanja otpadom i solarnih panela na krovu. Dodatnom unaprjeđenju logističkih procesa Studenca zasigurno će doprinijeti i izvrsna prometna povezanost lokacije u Velikoj Gorici s čitavom Hrvatskom.

Projekt se provodi u suradnji s tvrtkom Log Expert i uz podršku konzultantske kuće Graphene Partners, specijalizirane za savjetovanje u upravljanju lancem opskrbe.

U proteklih šest godina, Studenac je više nego utrostručio svoju mrežu trgovina, šireći se diljem Hrvatske organski, odnosno otvaranjem novih vlastitih trgovina, te preuzimanjem i integracijom lokalnih i regionalnih trgovačkih lanaca. Dugoročna strategija kompanije usmjerena je na dodatno povećanje tržišnog udjela i jačanje pozicije najbrže rastućeg trgovačkog lanca kroz nastavak širenja mreže trgovina, ulaganje u postojeću te kontinuirane inovacije.

Tagovi: Studenac, Senczuk, trgovina, gorica, logistika, Log Expert
PROČITAJ I OVO
Stanić preuzeo vlasništvo nad Bihaćkom pivovarom, već je kupio kontrolni paket dionica
AKVIZICIJE
Stanić preuzeo vlasništvo nad Bihaćkom pivovarom, već je kupio kontrolni paket dionica
SARAJEVO - Iz Sarajevske berze (SASE) su obavijestili da je kompanija "Stanić" 12. jula preuzela vlasništvo nad Bihaćkom pivovarom.
Kroz tivatski aerodrom u junu prošlo 27,4% više putnika
RAST
Kroz tivatski aerodrom u junu prošlo 27,4% više putnika
TIVAT – Kroz Aerodrom Tivat u junu prošlo 157,74 hiljade putnika, 27,4 odsto više neko u istom periodu prošle godine.
HUP se oglasio oko prodaje Fortenovinog agro biznisa Podravci
REAKCIJE
HUP se oglasio oko prodaje Fortenovinog agro biznisa Podravci
ZAGREB - Pozdravljamo odluku Uprave Podravke d.d. i Mirovinskih fondova da pošalju ponudu za kupnju Fortenovinog poljoprivrednog sektora. Također čestitamo i na odluci Fortenove da isti proda upravo Podravki d.d., naveli su u priopćenju.
Luka Koper izabrala izvođača radova za izgradnju zgrade putničkog terminala
INVESTICIJE
Luka Koper izabrala izvođača radova za izgradnju zgrade putničkog terminala
KOPER - Luka Koper ipak je u ponovljenoj javnoj nabavi izabrala izvođača za izgradnju zgrade putničkog terminala. Jedini od pet ponuditelja koji će radove izvesti u okviru raspoloživih sredstava je koperska tvrtka Makro 5 gradnja.
Rekordna godina za Aegean Airlines
REKORDI
Rekordna godina za Aegean Airlines
ATENA - Grčka zrakoplovna kompanija Aegean Airlines objavila je da podaci za drugo tromjesečje ukazuju na rekordnu godinu za ovu kompaniju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE