GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Studenac preuzima Loniu? Evo što dosad znamo

Studenac preuzima Loniu? Evo što dosad znamo
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2022 / 08:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U omiškom Studencu jučer nije bilo moguće dobiti ni potvrdu niti demanti objave koprivničkog portala Danica.hr da je Studenac dovršio postupak preuzimanja maloprodajnog lanca Lonia.

Niti iz Lonije, čije je sjedište u Kutini, a u središnjem i sjevernom dijelu zemlje ima oko 400 trgovina, jučer nismo dobili odgovor na pitanje je li sa Studencem dogovorena spomenuta prodaja.

U svakom slučaju, ako su točne informacije o prelasku Lonije pod okrilje Studenca, odobrenje za tu akviziciju morat će se tražiti od Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN). Naime, i Studenac i Lonia, prema izvješću AZTN-a o tržištu maloprodaje za 2020., prešli su udio od pet posto na tržištu. Oba trgovačka lanca povećavala su svoj udio i akvizicijama. Studenac je tijekom 2020. preuzeo zadarski Sonik, a Lonia Slogu Podravsku trgovinu.

Za rast Studenca presudan je ulazak poljskog fonda Enterprise Investors u njegovo vlasništvo u ljeto 2018. Prema podacima Enterprise Investorsa, omiški trgovački lanac preuzeli su s 380 trgovina i povećali taj broj na oko 700 koncem prošle godine. Na nedavnoj proslavi 30. obljetnice rada Studenca menadžment kompanije objavio je da je cilj tvrtke u narednom razdoblju povećati broj trgovina na više od 1000.

Preuzimanjem Lonije Studenac bi ostvario taj cilj, a svoj ukupni prihod "debelo" prebacio iznad dvije milijarde kuna.

Na pitanja Jutarnjeg lista jesu li u pregovorima s vlasnicima Lonije o preuzimanju tog trgovačkog lanca i jesu li pred zaključenjem kupnje Lonije, iz Studenca su nam jučer poručili kako nisu u mogućnosti komentirati medijske napise za koje ih pitamo.

- Studenac kontinuirano prati sve trendove, pa i potencijale na tržištu maloprodaje u Hrvatskoj. No, planovi i njihovi detalji su dio interne poslovne politike te stoga, nažalost, nismo u mogućnosti davati konkretnije komentare - naveli su nam u Studencu.

Tagovi: Studenac, Lonia, Enterprise Investors
PROČITAJ I OVO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
STRAŠNO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
LONDON - Nestle, najveća svjetska tvrtka za široku potrošnju, dodaje šećer i med mlijeku i proizvodima od žitarica za bebe koji se prodaju u mnogim siromašnijim zemljama, suprotno međunarodnim smjernicama usmjerenim na prevenciju pretilosti i kroničnih bolesti, navodi se u izvješću švicarske istraživačke organizacije "Public Eye ".
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE