GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Suglasnost NO-a 3. maja za dovršenje Santiaga

Suglasnost NO-a 3. maja za dovršenje Santiaga
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2020 / 11:48
Autor: SEEbiz

RIJEKA - Nadzorni odbor Brodogradilišta 3. maj dao je suglasnost na potpisani ugovor za nastavak i dovršetak gradnje tankera "Santiaga" za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija, koji se u tom brodogradilištu gradi za španjolsku tvrtku Marflet Marine.

Ugovor o dovršetku novogradnje 723 sklopljen je 23. ožujka između kupca Forzina Shipping Company Limited, Cipar (kompanija u vlasništvu Marflet Marine, Španjolska) i 3. maj Brodogradilišta d.d. kao graditelja broda.

Ugovoreni rok isporuke broda je 15. srpnja 2021. godine.

Gradnja novogradnje 723 – tankera pod imenom "Santiago" započeta je u 3. maju vlastitim novcem za španjolsku tvrku Marflet Marine. Brod je u more porinut u listopadu 2016., otegljen je u Pulu u Uljanik na završno opremanje početkom 2017., ali je zbog krize koja je pogodila pulski škver nekoliko godina stajao netaknut pa je naručitelj raskinuo ugovor o gradnji.

Tanker je u prosincu prošle godine dotegljen iz Uljanika u stečaju, a na osnovi plana nastavka poslovanja u 3. maju.

"Santiago" je drugi od dva tankera istih karakteristika, duljine 183, širine 32 metra, nosivosti 50.000 tona, od kojih je prvi završen i isporučen španjolskom naručitelju.

Prema podacima iz 3. maja, uz novogradnju 723, u tom riječkom brodogradilištu sada se radi na samoiskrcavajućem brodu za rasuti teret (733) za Algoma Central Corporation iz Kanade te na izradi sekcija za talijanski Fincantieri. U tijeku su razgovori o izgradnji polarnih kruzera za australsku Scenic grupu.

Ugovor za dovršetak novogradnje 723 je drugi iz 'paketa' od ukupno tri nedovršene novogradnje. Za prvi iz tog paketa, novogradnju 733, ugovor je potpisan u rujnu 2019., a sada je preostalo ugovoriti još i novogradnju 514 - brod za prijevoz automobila i kamiona. Potpis ugovora za dovršetak te treće novogradnje trebao bi se ostvariti tijekom lipnja/srpnja 2020., ovisno o brzini realizacije zakonske procedure javne prodaje novogradnje 514, koja je u vlasništvu Uljanik u stečaju.

Tagovi: 3. maj, tanker Santiago, Marflet Marine, Algoma Central Corporation
PROČITAJ I OVO
Zračne luke: U prvom kvartalu 9,6% više putnika
RAST
Zračne luke: U prvom kvartalu 9,6% više putnika
ZAGREB - U svim hrvatskim zračnim lukama u ožujku je bilo 397 tisuća putnika ili 6,3 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, dok je na razini prva tri mjeseca s 985 tisuća putnika ostvaren rast od 9,6 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i da je tereta u tim lukama u ožujku bilo više nego lani.
Metalac će i ove godine isplatiti dividendu od 90 dinara po dionici
DIVIDENDA
Metalac će i ove godine isplatiti dividendu od 90 dinara po dionici
BEOGRAD - Nadzorni odbor gornjomilanovačkog Metalca (MTLC) sazvao je redovnu skupštinu dioničara za 7. lipnja na kojoj će se usvojiti financijska izvješća za prošlu godinu i odlučiti o raspodjeli dobiti.
Gotovinina tvrtka sa snažnim rastom prihoda u 2023.
SNAŽAN RAST
Gotovinina tvrtka sa snažnim rastom prihoda u 2023.
ZADAR - Rast prihoda za osam milijuna eura u godinu dana, sa 16,3 milijuna eura na više od 24 milijuna eura, dokazuje da je tvrtka Pelagos net farma d.o.o., čiji je suvlasnik Ante Gotovina, zaista na pravom putu da postane još konkurentnija u tom sektoru.
Štrajk u Deutsche Telekomu usred pregovora o plaćama
NEZADOVOLJSTVO
Štrajk u Deutsche Telekomu usred pregovora o plaćama
FRANKFURT - Njemački sindikat Verdi pozvao je u nedjelju na nacionalni štrajk u odjelu korisničke službe Deutsche Telekoma dok se nastavljaju pregovori o plaćama i uvjetima.
Hrvatska industrija ipak se blago oporavlja
OPORAVAK
Hrvatska industrija ipak se blago oporavlja
ZAGREB - Industrijska proizvodnja u ožujku je bila 5 posto manja nego u istom mjesecu prošle godine. Na mjesečnoj razini podaci su malo bolji, bilježi se rast od 1,4 posto. Stanje u industriji poboljšava se, a pokazuju to i rezultati poslovanja domaćih tvrtki usmjerenih na izvoz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE