GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci

Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2021 / 21:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sunce hoteli smanjili su gubitak u prvih šest mjeseci ove godine, pokazuje ovih dana objavljeno poslovno izvješće.

Neto gubitak u promatranom razdoblju iznosio je 54.057 milijuna kuna dok je u istom razdoblju prethodne godine gubitak iznosio 71.421 milijuna kuna. Manji gubitak u tekućem razdoblju rezultat je većih prihoda radi knjiženja direktne državne potpore za očuvanje radnih mjesta kao prihod, te većih poslovnih prihoda.

U prvih šest mjeseci 2021. godine Grupa je ostvarila 57.087 milijuna kuna (1H 2020: 28.191 milijuna kuna) poslovnih prihoda što predstavlja rast od 102,5% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Grupa je ostvarila negativnu EBITDA-u u iznosu od 19.722 milijuna kuna (1H 2020: -27.612 milijuna kuna) što predstavlja manji gubitak od 7.890 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Razlog manjeg gubitka na EBITDA razini je djelomično što je u prvom kvartalu 2021. godine knjižen prihod od ostvarene direktne državne potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima virusom COVID-19, dok je u istome periodu prošle godine knjižen isti prihod samo za mjesec ožujak u ukupnom iznosu od 2,1 milijuna kuna. Dodatno, poslovni prihodi od prodaje usluge smještaja su porasle u prvoj polovici 2021. godine u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Najveći dio poslovnih rashoda čine troškovi osoblja u iznosu od 43.685 milijuna kuna koji je za 7.949 milijuna kuna veći u prvoj polovici 2021. godine u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok materijalni troškovi iznose 25.897 milijuna kuna i isti su veći za 73,3% u istome razdoblju ponajviše radi veće aktivnosti i poslovnih prihoda ostvarenih od prodaje usluge smještaja.

Financijski rashodi su znatno manji u prvoj polovici 2021. godine ponajviše iz razloga što su izostale neto negativne tečajne razlike. Ukupni financijski rashod iznosi 6.458 milijuna kuna, što što predstavlja smanjenje od 9.220 milijuna kuna u odnosu na prvu polovicu 2020. godine kada su ukupni financijski rashodi iznosili 15.679 milijuna kuna.

Tagovi: Sunce hoteli, hrvatski turizam, Jako Andabak, Eagle Hills
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE