GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci

Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2021 / 21:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sunce hoteli smanjili su gubitak u prvih šest mjeseci ove godine, pokazuje ovih dana objavljeno poslovno izvješće.

Neto gubitak u promatranom razdoblju iznosio je 54.057 milijuna kuna dok je u istom razdoblju prethodne godine gubitak iznosio 71.421 milijuna kuna. Manji gubitak u tekućem razdoblju rezultat je većih prihoda radi knjiženja direktne državne potpore za očuvanje radnih mjesta kao prihod, te većih poslovnih prihoda.

U prvih šest mjeseci 2021. godine Grupa je ostvarila 57.087 milijuna kuna (1H 2020: 28.191 milijuna kuna) poslovnih prihoda što predstavlja rast od 102,5% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Grupa je ostvarila negativnu EBITDA-u u iznosu od 19.722 milijuna kuna (1H 2020: -27.612 milijuna kuna) što predstavlja manji gubitak od 7.890 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Razlog manjeg gubitka na EBITDA razini je djelomično što je u prvom kvartalu 2021. godine knjižen prihod od ostvarene direktne državne potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima virusom COVID-19, dok je u istome periodu prošle godine knjižen isti prihod samo za mjesec ožujak u ukupnom iznosu od 2,1 milijuna kuna. Dodatno, poslovni prihodi od prodaje usluge smještaja su porasle u prvoj polovici 2021. godine u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Najveći dio poslovnih rashoda čine troškovi osoblja u iznosu od 43.685 milijuna kuna koji je za 7.949 milijuna kuna veći u prvoj polovici 2021. godine u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok materijalni troškovi iznose 25.897 milijuna kuna i isti su veći za 73,3% u istome razdoblju ponajviše radi veće aktivnosti i poslovnih prihoda ostvarenih od prodaje usluge smještaja.

Financijski rashodi su znatno manji u prvoj polovici 2021. godine ponajviše iz razloga što su izostale neto negativne tečajne razlike. Ukupni financijski rashod iznosi 6.458 milijuna kuna, što što predstavlja smanjenje od 9.220 milijuna kuna u odnosu na prvu polovicu 2020. godine kada su ukupni financijski rashodi iznosili 15.679 milijuna kuna.

Tagovi: Sunce hoteli, hrvatski turizam, Jako Andabak, Eagle Hills
PROČITAJ I OVO
Turističke kompanije već traže radnike za iduću sezonu
RADNICI
Turističke kompanije već traže radnike za iduću sezonu
ZAGREB - U cilju razvoja turizma visoke kvalitete bit će nužno povećati i osigurati cjelogodišnja primanja te poboljšati uvjete rada.
Udruge: Stožer je nepravedan prema noćnim klubovima i barovima
NEZADOVOLJSTVO
Udruge: Stožer je nepravedan prema noćnim klubovima i barovima
ZAGREB - Udruga Glas poduzetnika i Udruga noćnih klubova i barova smatraju da je besmisleno što noćni klubovi i barovi ne mogu raditi poslije ponoći, tvrde da je takva odluka Stožera civilne zaštite RH nepravedna prema njima, naročito sada kada je gotovo cijela EU ukinula ograničenja za njihov rad.
Austrijski PicoPACK Group seli proizvodnju iz Indije u Knin, planiraju zaposliti 300 ljudi
PRILIKE
Austrijski PicoPACK Group seli proizvodnju iz Indije u Knin, planiraju zaposliti 300 ljudi
KNIN - Gradončelnik grada Knina Marijo Ćaćić i župan Marko Jelić održali su sastanak sa predstavnicima društva PicoPACK Group Austrija, poznate kompanije sa poslovnicama u nekoliko država po Europi i Aziji, koja dosadašnji pogon u Indiji planira preseliti u Knin.
Zmago Skobir nakon 14 godina odlazi s vrha ljubljanske zračne luke
ODLAZAK
Zmago Skobir nakon 14 godina odlazi s vrha ljubljanske zračne luke
LJUBLJANA - Krajem rujna od vrha ljubljanske zračne luke oprostit će se generalni direktor Fraport Slovenija Zmago Skobir. Fraport Slovenija od listopada će voditi Babett Stapel.
Velike promjene u upravama i NO-ima hrvatskih tvrtki početkom rujna
GOSPODARSKI PREGLED
Velike promjene u upravama i NO-ima hrvatskih tvrtki početkom rujna
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice rujna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE