GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci

Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2021 / 21:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sunce hoteli smanjili su gubitak u prvih šest mjeseci ove godine, pokazuje ovih dana objavljeno poslovno izvješće.

Neto gubitak u promatranom razdoblju iznosio je 54.057 milijuna kuna dok je u istom razdoblju prethodne godine gubitak iznosio 71.421 milijuna kuna. Manji gubitak u tekućem razdoblju rezultat je većih prihoda radi knjiženja direktne državne potpore za očuvanje radnih mjesta kao prihod, te većih poslovnih prihoda.

U prvih šest mjeseci 2021. godine Grupa je ostvarila 57.087 milijuna kuna (1H 2020: 28.191 milijuna kuna) poslovnih prihoda što predstavlja rast od 102,5% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Grupa je ostvarila negativnu EBITDA-u u iznosu od 19.722 milijuna kuna (1H 2020: -27.612 milijuna kuna) što predstavlja manji gubitak od 7.890 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Razlog manjeg gubitka na EBITDA razini je djelomično što je u prvom kvartalu 2021. godine knjižen prihod od ostvarene direktne državne potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima virusom COVID-19, dok je u istome periodu prošle godine knjižen isti prihod samo za mjesec ožujak u ukupnom iznosu od 2,1 milijuna kuna. Dodatno, poslovni prihodi od prodaje usluge smještaja su porasle u prvoj polovici 2021. godine u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Najveći dio poslovnih rashoda čine troškovi osoblja u iznosu od 43.685 milijuna kuna koji je za 7.949 milijuna kuna veći u prvoj polovici 2021. godine u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok materijalni troškovi iznose 25.897 milijuna kuna i isti su veći za 73,3% u istome razdoblju ponajviše radi veće aktivnosti i poslovnih prihoda ostvarenih od prodaje usluge smještaja.

Financijski rashodi su znatno manji u prvoj polovici 2021. godine ponajviše iz razloga što su izostale neto negativne tečajne razlike. Ukupni financijski rashod iznosi 6.458 milijuna kuna, što što predstavlja smanjenje od 9.220 milijuna kuna u odnosu na prvu polovicu 2020. godine kada su ukupni financijski rashodi iznosili 15.679 milijuna kuna.

Tagovi: Sunce hoteli, hrvatski turizam, Jako Andabak, Eagle Hills
PROČITAJ I OVO
HAKOM: Na poštanskom tržištu rast u gotovo svim segmentima
RAST
HAKOM: Na poštanskom tržištu rast u gotovo svim segmentima
ZAGREB - Tržište poštanskih usluga u drugom tromjesečju ove godine označili su pozitivni trendovi s porastom ukupnih prihoda za 8,1 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što je rezultat rasta gotovo svih segmenata na tom tržištu, izvijestili su u petak iz regulatorne agencije HAKOM.
Fortenova grupa započela Discover edukacijski program za svoje zaposlenike
EDUKACIJA
Fortenova grupa započela Discover edukacijski program za svoje zaposlenike
ZAGREB - Fortenova grupa je 14. rujna 2021. godine započela s provedbom Discover programa - trećeg grupnog programa u DRIVE Beyond Excellence dugoročnom projektu koji je Fortenova grupa razvila za unaprjeđivanje znanja i vještina svojih zaposlenika.
EMA nije potvrdila je li u žena i mladih veći rizik krvnih ugrušaka od AstraZenece
UGRUŠCI
EMA nije potvrdila je li u žena i mladih veći rizik krvnih ugrušaka od AstraZenece
AMSTERDAM - Europska agencija za lijekove (EMA) objavila je u petak da iz postojećih podataka nije mogla potvrditi je li u žena i mladih ljudi veći rizik od rijetkog razvoja krvnih ugrušaka s niskom razinom trombocita nakon primanja cjepiva AstraZenece.
Valamar nagradio djelatnike i pokrenuo zapošljavanje za narednu turističku sezonu
NAGRADA
Valamar nagradio djelatnike i pokrenuo zapošljavanje za narednu turističku sezonu
POREČ – Valamar će nagraditi sve svoje djelatnike za izuzetno zahtjevnu sezonu sa dodatnom nagradom do 1.600 kn. Tako je kroz posebne programe nagrađivanja za ovu sezonu Valamar ukupno isplatio oko 24 milijuna kuna što iznosi do 4.100 kuna po djelatniku.
Hanfa kod još četiri leasing društva utvrdila nepravilnosti oko kamatnih stopa
LEASING
Hanfa kod još četiri leasing društva utvrdila nepravilnosti oko kamatnih stopa
ZAGREB - Hanfa je izvijestila u petak da je utvrdila nezakonitosti i nepravilnosti u dijelu obračuna kamatnih stopa kod još četiri leasing društva, čime su ukupno ti nadzori provedeni među 15 društava, a kod njih 13 utvrđene su nepravilnosti u obračunu kamata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE