GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sunce Hoteli smanjili gubitak u prvom kvartalu

Sunce Hoteli smanjili gubitak u prvom kvartalu
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2021 / 10:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sunce Hoteli ostvarili su u prvom kvartalu neto gubitak od 27.436 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine gubitak iznosio 47.421 milijuna kuna.

Manji gubitak u tekućem tromjesečju rezultat je izostanka učinka negativnih tečajnih razlika i većih prihoda zbog evidentiranja izravnih državnih potpora za očuvanje radnih mjesta kao prihoda.

U prvom tromjesečju 2021. godine Grupa je ostvarila 12.711 milijuna kuna (prvi kvartal 2020 .: 4.046 milijuna kuna) poslovnih prihoda, što je rast od 214,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Grupa je ostvarila negativni EBITDA od 9.974 milijuna kuna (1. kvartal 2020 .: -21.379 milijuna kuna), što je manji gubitak od gotovo 11.405 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Razlog manjeg gubitka na razini EBITDA dijelom je i taj što je u prvom tromjesečju 2021. godine zabilježen prihod od izravnih državnih potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim virusom COVID-19, dok je u istom razdoblju prošle godine isti prihod bio zabilježen samo za ožujak u ukupnom iznosu od 2,1 milijun kuna.

Najveći dio operativnih troškova čine troškovi osoblja u iznosu od 14.589 milijuna kuna, što je za 2.815 milijuna kuna manje u prvom tromjesečju 2021. u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok su materijalni troškovi iznosili 5.796 milijuna kuna i veći su za 2,1 % u istom razdoblju.
Financijski rashodi znatno su niži u prvom tromjesečju 2021. godine zbog neto negativnih tečajnih razlika u iznosu od 385 tisuća kuna, što zajedno s 3.146 milijuna kuna kamata i 113 tisuća kuna ostalih financijskih rashoda daje ukupan financijski rashod od HRK 3.644 milijuna, što je smanjenje za 8.903 milijuna kuna u odnosu na prvo tromjesečje 2020. godine kada su ukupni financijski rashodi iznosili 12.547 milijuna kuna.

Podsjetimo, potkraj ožujka gotovo 70 posto dionica Sunce hotela prodano je tvrtki Eagle Hills Zagreb Real Estate za oko 101 milijuna eura.

Tagovi: Sunce Hoteli, poslovni rezultati, Eagle Hills, Jako Andabak, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Renesansa američkih kockarnica na početku 2021.
KOCKANJE
Renesansa američkih kockarnica na početku 2021.
LAS VEGAS - Američke kockarnice izjednačile su se s najboljim tromjesečjem po zaradi u prva tri mjeseca ove godine, jer su se kockari vratili u kockarnice usred pandemije, a internetsko klađenje također je pomoglo povećanju prihoda.
Sally Buzbee prva žena na čelu Washington Posta
GLAVNA UREDNICA
Sally Buzbee prva žena na čelu Washington Posta
WASHINGTON - Sally Buzbee, iskusna novinarka američke agencije Associated Press, imenovana je glavnom urednicom Washington Posta i tako postala prva žena na toj dužnosti u uglednom dnevniku saveznog glavnog grada, objavio je list u utorak.
Damir Bulić ulazi u Upravu Kraša
KARIJERE
Damir Bulić ulazi u Upravu Kraša
ZAGREB - Iz Kraša su izvijestili da je Nadzorni odbor odredio broj članova i sastav Uprave od tri člana.
Ivan Mišetić predsjednik Vijeća članova HUP-a
HUP
Ivan Mišetić predsjednik Vijeća članova HUP-a
ZAGREB - Predsjednikom Vijeća članova Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u utorak je imenovan glavni tajnik Atlantic grupe Ivan Mišetić, a za dopredsjednike su izabrani predsjednik Uprave Emmezete Slobodan Školnik i direktor Francka Ivan Artuković, izvijestili su iz HUP-a.
Ryanair otvara bazu u Zagrebu dva mjeseca prije predviđenog roka
POTEZI
Ryanair otvara bazu u Zagrebu dva mjeseca prije predviđenog roka
ZAGREB - Ryanair otvara bazu u Zagrebu 23. srpnja, gotovo dva mjeseca prije predviđenog roka, priopćeno je SEEbizu iz ovog niskobudžetnog prijevoznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE