GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sunce hoteli u 2021. sa znatno manjim neto gubitkom

Sunce hoteli u 2021. sa znatno manjim neto gubitkom
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2022 / 09:03
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hotelska grupacija Sunce hoteli u 2021. je poslovala s neto gubitkom od 399 tisuća kuna, za razliku od 2020. kada je zbog pandemijskih okolnosti gubitak iznosio 50,2 milijuna kuna, podaci su iz izvješća Sunce hotela na Zagrebačkoj burzi (ZSE).

Poslovni prihodi Sunce hotela u 2021. su porasli 103 posto u odnosu na 2020. ili na 352,6 milijuna kuna zbog povećane turističke potražnje, posebice u ljetnoj sezoni.

To je dovelo i do povećanja poslovnih rashoda, na 336,3 milijuna kuna, ili sa 236,6 milijuna kuna koliko su iznosili u 2020., a iz te grupacije u izvješću ističu da su najveći dio poslovnih rashoda činili troškovi osoblja koji su porasli za 35,1 milijun kuna, na 123,6 milijuna kuna.

Materijalni troškovi od gotovo 100 milijuna kuna za 63,6 posto su bili viši nego u 2020., najviše radi veće aktivnosti i poslovnih prihoda od prodaje usluge smještaja.

Naglašavaju i da su ostvarili pozitivnu EBITDA od 76,4 milijuna kuna, što je znatno više nego 2020. kada je bila oko 1,4 milijuna kuna, a kao rezultat rasta poslovnih prihoda od prodaje usluga smještaja i vanpansionskih prihoda.

U Sunce hotelima od prošle godine, a nakon provedene kupoprodajne transakcije i preuzimanja, vladajući položaj ima tvrtka Eagle Hills Zagreb Real Estate d.o.o., iza koje stoji arapski kapital, a od jeseni 2021. na čelu kompanije je i novi predsjednik uprave Shaikh Mubarak Ali Abdulla Hamad Alkhalifa (s prebivalištem u Bahreinu).

U sklopu izvješća, iz Sunce hotela navode i da je Nadzorni odbor odobrio investicije za daljnje podizanje kvalitete i usluga u objektima za 2022. u iznosu od približno 44,2 milijuna eura.

Sunce hoteli su jedna od vodećih hotelskih grupacija u Hrvatskoj, koja pod brendom Bluesun Hotels & Resorts upravlja s 11 hotela, jednim kampom i drugim smještajnim te povezanim objektima na Makarskoj rivijeri i na Braču (Brela, Tučepi, Bol i Supetar i dr.).

Tagovi: Sunce hoteli, Eagle Hills, Hotel Elaphusa, Hotel Soline
PROČITAJ I OVO
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
OČEKIVANJA
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
SPLIT - Splitska gradska i zrakoplovna luka i u drugom kolovoškom vikendu očekuju na desetke tisuća putnika, a iako je u zračnoj luci više putnika u odlasku nego u dolasku procjenjuju da su brojke dobre i da će do kraja mjeseca ostvariti dva milijuna putnika.
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura
AKVIZICIJE
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura

ZAGREB - Pregovori o ulasku britanskog kladioničara Entaina u vlasničku strukturu hrvatskog SuperSporta su okončani te je dogovoreno da Entain kupuje 75 posto SuperSporta od investicijske grupe EMMA Capital, izvijestili su Entain i SuperSport.

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
LUKE
Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
PODGORICA – Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar, a povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi, saopšteno je portalu podgoričkog Dana iz ovog resora.
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice srpnja.
U Hrvatskoj aktivno 176.882 poslovnih subjekata
STATISTIKA
U Hrvatskoj aktivno 176.882 poslovnih subjekata
ZAGREB - U Hrvatskoj je krajem lipnja bilo 316.052 registriranih poslovnih subjekata, od čega 56 posto ili 176.882 aktivnih, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE