GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sunce hoteli za 2022. planiraju investicije od 44,2 milijuna eura

Sunce hoteli za 2022. planiraju investicije od 44,2 milijuna eura
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.12.2021 / 17:03
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Sunce hoteli u 2022. će investirati približno 44,2 milijuna eura u podizanje kvalitete i usluga u svojim objektima, od čega približno 29 milijuna eura planiraju prikupiti dokapitalizacijom, o čemu će odlučivati izvanredna skupština 20. prosinca 2021., izvijestili su iz te grupacije.

U obavijest o odobrenim investicijama za 2022. na Zagrebačkoj burzi, iz Sunce hotela navode da je odobrenje za investicija dao Nadzorni odbor, te da su te investicije potvrda namjere većinskih dioničara za razvoj budućeg poslovanja kroz jačanje tržišne pozicije.

To će provoditi implementacijom novih i razvojem postojećih kapaciteta i usluga, kao i nastavkom ulaganja u podizanje kvalitete smještaja svojih zaposlenika.

Od ukupno 44 milijuna eura ulaganja, približno 29 milijuna eura Sunce hoteli namjeravaju prikupiti putem povećanja kapitala izdavanjem novih dionica, radi čega je sazvana izvanredna skupština za 20. prosinca. Ostatak se planira prikupiti zaduživanjem kod poslovnih banaka.

Sunce iznosi i vrijednosti planiranih ulaganja za pojedine objekte/hotele u 2022. - Elaphusa 13,6 milijuna eura, Soline 9,7 milijuna, Maestral 6,7 milijuna, Kaštelet 2,5 milijuna, Borak 7,9 milijuna, Neptun 0,15 milijuna, Smještaj za zaposlenike 2,9 milijuna i ostalo 0,8 milijuna eura, što je ukupno 44,2 milijuna eura.

Sunce je jedna od vodećih turističkih grupa u Hrvatskoj s 11 hotela uz obalu, jednim kampom i jednim zakupljenim objektom, s ukupno 2.973 smještajnih jedinica, vlastitim aerodromom na Braču i drugom turističkom imovinom, koja se nalazi u četiri popularne turističke destinacije u Hrvatskoj.

U zajedničkom pothvatu s TUI AG, Sunce ima i jedan Premium hotel (TUI Blue Jadran) sa 161 smještajnom jedinicom.

Objektima se većinom upravlja i posluje pod vlastitim brendom Bluesun Hotels and Resorts.

Tagovi: Sunce hoteli, Hotel Elaphusa, Hotel Soline
PROČITAJ I OVO
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
OČEKIVANJA
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
SPLIT - Splitska gradska i zrakoplovna luka i u drugom kolovoškom vikendu očekuju na desetke tisuća putnika, a iako je u zračnoj luci više putnika u odlasku nego u dolasku procjenjuju da su brojke dobre i da će do kraja mjeseca ostvariti dva milijuna putnika.
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura
AKVIZICIJE
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura

ZAGREB - Pregovori o ulasku britanskog kladioničara Entaina u vlasničku strukturu hrvatskog SuperSporta su okončani te je dogovoreno da Entain kupuje 75 posto SuperSporta od investicijske grupe EMMA Capital, izvijestili su Entain i SuperSport.

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
LUKE
Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
PODGORICA – Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar, a povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi, saopšteno je portalu podgoričkog Dana iz ovog resora.
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice srpnja.
U Hrvatskoj aktivno 176.882 poslovnih subjekata
STATISTIKA
U Hrvatskoj aktivno 176.882 poslovnih subjekata
ZAGREB - U Hrvatskoj je krajem lipnja bilo 316.052 registriranih poslovnih subjekata, od čega 56 posto ili 176.882 aktivnih, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE