GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šundov: Zapovjeđena obustava leta svih helikoptera Kiowa dok se ne utvrdi uzrok pada

Šundov: Zapovjeđena obustava leta svih helikoptera Kiowa dok se ne utvrdi uzrok pada
TRAGEDIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2020 / 14:54
Autor: SEEbiz
ZADAR - "Prije svega izražavam duboku i iskrenu sućut obitelji našeg poginulog pilota. Naši časnici su već bili kod obitelji stradalog pilota", rekao je ministar obrane Damir Krstičević u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Zemuniku.

"U more je iz zasad neutvrđenog razloga došlo do pada vojnog helikoptera s dva člana posade. Jedan pilot je pronađen i nažalost je preminuo. U međuvremenu intenzivno tragamo za drugim pilotom", rekao je Krstičević, koji će i sam posjetiti obitelj stradalog pilota.

"Izgubiti dva čovjeka je vrlo teško. Ja mogu istaknuti kao načelnik glavnog stožera da sam se ponosio i ponosim svime što su članovi Kiowa činili.

Zapovjeđena je obustava leta svih helikoptera Kiowa dok se ne utvrdi uzrok pada. Pokrenuli smo sve mehanizme i snage za traganje i spašavanje", rekao je načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov.

Podsjetimo, u području otoka Zlarina i Zablaća u ponedjeljak u 11.05 došlo je do pada helikoptera Kiowa OH-58D tijekom trenažnog leta, koji je započeo u 10.30 sati, potvrdilo je Ministarstvo obrane pad helikoptera kod Šibenika.

"Jedan pripadnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, član posade helikoptera Kiowa Warrior poginuo je u padu helikoptera Kiowa Warrior u more u Zlarinskom kanalu ispred mjesta Zablaće. U helikopteru Kiowa Warrior bila su dva člana posade.

Za drugim članom posade pokrenuta je intenzivna akcija traganja i spašavanja u koju su uključeni helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Obalna straža Hrvatske ratne mornarice kao i operativne službe Ministarstva unutarnjih poslova te spasilački brod iz sastava Lučke kapetanije Šibenik.

Ministarstvo obrane, Hrvatska vojska i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo duboko su potreseni zbog nemilog događaja i izražavaju sućut obitelji preminulog pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva", priopćili su iz Ministarstva obrane RH.

Tagovi: Mirko Šundov, Kiowa Warrior, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, Damir Krstičević
PROČITAJ I OVO
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE