GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sve više gostiju i jahti u Porto Montenegru

Sve više gostiju i jahti u Porto Montenegru
ŽIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2020 / 22:56
Autor: SEEbiz / RTCG
TIVAT - U popularnom crnogorskom nautičkom naselju Porto Montenegro sve više je vlasnika luksuznih jahti, koji privatnim avionima stižu na naše more.

Mnogi su doba korone, proveli u atraktivnoj tivatskoj marini, koja bi, u zaleđu, zahvaljujuci projektu ekonomskog drzavljanstva Vlade Crne Gore, u bliskoj budućnosti trebalo da dobije nove sadržaje, i još jedan luksuzni hotel, vrijedan preko 45 miliona eura.

Život u crnogorskom, i svjetski poznatom nautičkom naselju i marini,Porto Montenegro, ponovo se vratio. Većina sadržaja je dostupna posjetiocima, uz mjere koje je preporučilo Nacionalno koordinaciono tijelo.

"Dosta se brzo reagovalo, tako da smo mi već u sedam, osam dana nakon otvaranja marine imali nekoliko vrlo ozbiljnih dolazaka, i oni se u kontinuitetu nastavljaju", kazao je PR i marketing menadžer Adriatics marinas Danilo Kalezić.

Vlasnici jahti stižu u Crnu Goru ovih dana privatnim avionima. No, ima i onih koji nijesu željeli da napuste tivatsku sigurnu luku.

"Mi imamo već veliki broj vlasnika koji su ostali ovdje tokom korone. Oni su iz Velike Britanije, Ukrajine, Rusije, Srbije", kazao je Kalezić.

Glavni razlog uplovljavanja i boravka vlasnika luksuznih jahti I brodova u marinu Porto Montenegra su sigurnost i atraktivnost crnogorske obale.

"Ovo je, prije svega bila odluka vlasnika da njegov brod bude u Crnoj Gori. On se, kao i cijela posada, osjećao vrlo bezbjedno ovdje, znajući da je Vašoj destinaciji registrovan veoma mali broj slučajeva korona virusa", kaže za TVCG prvi oficir broda John Delang.

"Došli smo u Crnu Goru prije mjesec dana. Ovo je naša matična luka, I mi smo, bez obzira na to kakvo će biti ljeto, odlucili da budemo ovdje", kaže glavna stjuardesa na brodu Mikaela Hanuka.

Naredne sedmice biće ponovo otvoreni jahting klub i atraktivni bazen, dug 64 metra.

"Sad je najveća aktivnost da ljude koji nikada nijesu bili u Porto Montenegru, a koji zive u Crnoj Gori, na sjeveru drzave, ili oko nas, dovedemo”, kaže Kalezić.

Porto Montenegro i njegovi vlasnici, međutim, imaju i nove, ambiciozne planove koji ce doprinijeti nastavku razvoja, ne samo nautickog naselja, već i Tivta, i Crne Gore.

"Projekat Boka place je, sam po sebi značajan jer se sastoji od hotela, koji će voditi jedan vrlo ugledan svjetski operater, i privatnih jedinica, 144. stana u kondo hotelu, i 70.stanova u privatnim jedinicama. Vrijednost investicije, samo za hotel, biće preko 45.miliona eura, dok će cijeli Boka place, uz brojne zajedničke trgove, i ostale sadržaje, biti mnogo više", dodaje Kalezić.

Boka place nalaziće se u zaleđu Porto Montenegra i, među brojnim atraktivnim sadržajima, imace i jedinstveni šoping mol na otvorenom.

Realizacija projekta, između ostalog, omogućena je programom ekonomskog državljanstva, za koji je Porto Montenegro aplicirao i dobio odobrenje Vlade Crne Gore.

Tagovi: Porto Montenegro, Danilo Kalezić, Boka place, Boka kotorska, crnogorski turizam
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE