GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Švicarska pomaže zrakoplovnom sektoru

Švicarska pomaže zrakoplovnom sektoru
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2020 / 16:44
Autor: SEEbiz / H
BERN - Švicarski parlament podržao je vladin zahtjev o gotovo 1,9 milijardi švicarskih franaka (1,97 milijardi dolara) pomoći zrakoplovnom sektoru u koronakrizi, koju uvjetuju poštivanjem službenih ciljeva zaštite okoliša.

Paket uključuje 1,275 milijardi franaka kreditnih jamstava za Lufthansine ogranke Swiss i Edelweiss i 600 milijuna franaka za uslužne tvrtke poput Swissport Internationala, Gategroupa i SR Technicsa.

Švicarski ogranak EasyJeta nije dobio posebnu pomoć jer se očekuje da će njegove potrebe za likvidnošću pokriti matična kompanija.

Državni novac namijenjenje isključivo infrastrukturi u Švicarskoj a vlada je prijevoznicima zabranila isplatu dividende i drugih novčanih naknada dok pomoć ne bude vraćena.

Zauzvrat ne želi vlasničke udjele u avioprijevoznicima ali će bankovni zajmovi s državnim jamstvima biti osigurani dionicama u Swissu i Edelweissu.

Donji dom parlamenta uvjetovao je u ponedjeljak usvajanje paketa obećanjem prijevoznika da će se pridržavati vladinih klimatskih ciljeva. Odbacio je pak još strože uvjete koje su predlagali zastupnici načelno skeptični prema državnoj potpori zrakoplovnim kompanijama.

Gornji dom odobrio je danas paket uz manje izmjene koje tek treba razraditi, no to se smatra pukom formalnošću.

Parlament je na izvanrednoj sjednici nakon višetjedne blokade zbog pandemije usvojio i predložene hitne mjere podrške gospodarstvu vrijedne 57 milijardi švicarskih franaka.

Mjere uključuju kreditna jamstva za poduzeća, potporu za rad sa skraćenim radnim vremenom i naknade poduzetnicima čije poslovanje trpi zbog blokade javnog života.

Švicarski ministar financija Ueli Maurer prognozirao je za ovu godinu proračunski manjak od 50 milijardi franaka i novo zaduživanje od 30 do 50 milijardi franaka.

Tagovi: Švicarska, easyJet, Swiss, Lufthansa, easyJet, Swissport International, Gategroup, SR Technics
PROČITAJ I OVO
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
POSLOVI
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
ZAGREB - Dalekovod je izvijestio kako je odabran kao izvođač radova na poslu u Norveškoj.
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
STRAŠNO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
LONDON - Nestle, najveća svjetska tvrtka za široku potrošnju, dodaje šećer i med mlijeku i proizvodima od žitarica za bebe koji se prodaju u mnogim siromašnijim zemljama, suprotno međunarodnim smjernicama usmjerenim na prevenciju pretilosti i kroničnih bolesti, navodi se u izvješću švicarske istraživačke organizacije "Public Eye ".
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE