GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Swatch Group vidi naznake oporavka potražnje za satovima

Swatch Group vidi naznake oporavka potražnje za satovima
OPORAVAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2021 / 16:46
Autor: SEEbiz / H
ŽENEVA - Potrošači su voljni trošiti novac na satove u zemljama koje su otvorile trgovine, u Aziji ali i u SAD-u, rekao je izvršni direktor švicarskog proizvođača satova Swatch, izdvajajući posustali turizam kao glavnu kočnicu prodaje.

“Ljudi traže kompenzaciju nakon završetka krize, žele trošiti..., žele imati pouzdane vrijednosti. To vidimo u kontinentalnoj Kini, Macauu, Koreji, Tajvanu i Tajlandu”, rekao je Nick Hayek u četvrtak na online brifingu za medije.

Manje je pak optimističan u procjenama prodaje u Europi, ustvrdivši kako se ponavlja situacija od lani i da se nisu baš izvukle pouke o tome kako bi se trebalo nositi s pandemijom koronavirusa.

„Turizam je ono što nam priječi da razvijemo prodaju kakvu smo imali prije 2020.”, zaključio je čelnik švicarske tvrtke.

Grupa Swatch završila je 2020. s neto gubitkom od 53 milijuna švicarskih franaka (57,34 milijuna dolara), prvim gubitkom u poslovanju od 1983. godine, kada je utemeljena u ovdašnjem obliku i lansirala plastične satove Swatch.

Neto prihodi pali su za 32,1 posto, na 5,59 milijardi franaka.

Gubitak se pripisuje zatvaranju trgovina zbog pandemije covida-19 i sve većoj potražnji za pametnim satovima, koji su potisnuli u drugi plan Swatchove proizvode.

Švicarsko udruženje proizvođača satova odvojeno je objavilo da se izvoz satova stabilizirao u veljači, nakon 22-postotnog pada u prošloj godini. Isporuke satova u SAD i Kinu porasle su zahvaljujući povoljnoj poredbenoj osnovici, navode u udruženju.

Tagovi: Swatch Group, Nick Hayek, švicarski satovi
PROČITAJ I OVO
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
OTKAZI
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
BARCELONA - Španjolsko-njemački cava div Freixenet, poznat po svojim karakterističnim crnim staklenim bocama pjenušavog vina, otpustit će 80% svojih radnika u Kataloniji dok se sjeveroistočna španjolska regija bori sa sušom koja traje više od tri godine i ozbiljno je pogođena proizvodnja grožđa.
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE