GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

T-2 tužio Telekom Slovenije, traži najmanje 50 milijuna eura

T-2 tužio Telekom Slovenije, traži najmanje 50 milijuna eura
TUŽBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2021 / 16:04
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Tvrtka T-2 pokrenula je tužbu protiv Telekoma Slovenije zbog navodnih nezakonitih radnji u pružanju veleprodajnih usluga, objasnio je danas T-2.

"Tužbom T-2 potražuje naknadu štete zbog prekomjerne naplate veleprodajnih usluga i posljedično izgubljene dobiti zbog neuspjeha u postizanju rasta broja pretplatnika", naveli su.

Telekom Slovenije otkrio je u utorak da je zaprimio tužbu T-2 od Okružnog suda u Ljubljani. Potonji zahtijeva plaćanje redovne štete u iznosu od 12,2 milijuna eura, isplatu izgubljene dobiti u iznosu od 35,8 milijuna eura i utvrđivanje odsutnosti potraživanja od 1,8 milijuna eura s pripadajućim obračunom. Očekuje se da će T-2 pretrpjeti štetu u razdoblju od 1. rujna 2018. do 31. srpnja prošle godine.

U današnjem priopćenju za tisak T-2 je objasnio da potražuju odštetu zbog zlouporabe dominantnog položaja i kršenja regulatornih odluka Agencije za komunikacijske mreže i usluge Republike Slovenije (Akos). Štetu je prouzročilo prekomjerno naplaćivanje veleprodajnih usluga i posljedično gubitak dobiti zbog neuspjeha povećanja broja pretplatnika.

Trenutna vrijednost tužbe veća je od 50 milijuna eura, no kako Telekom Slovenije nastavlja s prekršajima, vrijednost zahtjeva za naknadu štete povećava se iz mjeseca u mjesec, dodali su.

"Telekom Slovenije naplatio je neke veleprodajne usluge po nerazumno visokim cijenama, što je Akos utvrdio i u nadzornim postupcima, što se odrazilo na manji rast broja novih i gubitak potencijalnih pretplatnika", napisao je T-2.

Suprotno pravnoj stečevini, Telekom Slovenije formulirao je dugoročnu ponudu zakupa i zloupotrijebio svoj dominantni položaj pružajući znatno niže veleprodajne cijene jednom od operatora koji je u skladu s tim uspio prilagoditi svoje maloprodajne cijene na tržištu. Na taj mu je način nezakonito omogućio da se nepravedno natječe na tržištu od rujna 2018. i posljedično znatno poveća broj njegovih pretplatnika, uvjereni su u T-2.

Zbog ovih postupaka spomenuta je tvrtka prijavila i Telekom Agenciji za zaštitu konkurencije (AVK).

T-2 i Telekom bili su uključeni u sudske postupke u prošlosti. T-2 je 2007. potražio od njega gotovo 130 milijuna eura odštete zbog zlouporabe dominantnog položaja Telekoma na tržištu. Tvrtke su se namirile u spomenutom slučaju, ali iznos nagodbe nije poznat.

Tagovi: kompanija T-2, Telekom Slovenije, veleprodajne usluge
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE