GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tajna mreža graditelja Bandićeve žičare: Tragovi vode prema Beogradu i Podgorici

Tajna mreža graditelja Bandićeve žičare: Tragovi vode prema Beogradu i Podgorici
POLITIKA I BIZNIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2021 / 10:35
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Tvrtku Munis prije 25 godina osnovao je Ranko Predović. Na potpisivanju ugovora za žičaru zastupao je GIP Pionir, koji je kao i Munis i Gradko bio dio Pimont grupe. Ta grupacija ugašena je 2019. piše u nedjelju Jutarnji list otkrivajući tajnu mrežu graditelja Bandićeve žičare.

Na adresi na zagrebačkom Trnju prijavljene su tri tvrtke povezane s 41-godišnjim Aleksandrom Stefanovićem iz Beograda. Tog poduzetnika iz Srbije Jutarnji list pokušao je ovih dana pronaći jer je postao vlasnik i direktor poznate zagrebačke građevinske tvrtke koja je 2018. prijavila prihod od čak – 106 milijuna kuna (dobit od 3,1 milijun kuna).

Riječ je o tvrtki Munis d.o.o. koja je donedavno bila dio grupacije na čijem je čelu Radovan Predović, poduzetnik povezivan s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem, a čije su firme, među ostalim, rušile i gradile sljemensku žičaru.

Srpski državljanin Stefanović je Munis, pak, preuzeo u ljeto 2019. i preimenovao ga u Aleks stan d.o.o. koji je, pak, zauzeo visoko četvrto mjesto na listi poreznih dužnika s dugom od 47,1 milijun kuna te mu je račun u blokadi više od 500 dana.

Prema posljednjem izvješću koje je predano 2018. godine, zapošljavala je 53 radnika. Financijsko izvješće za 2019. direktor Stefanović nije predao. Ta tvrtka je i dalje u sudskom registru prijavljena na staroj adresi Munisa.

No, Munis nije jedina tvrtka iz Predovićeve grupacije koja je u zadnje vrijeme imala vrlo suspektnu promjenu vlasničke i upravljačke strukture.

Tvrtka Gradko, inače također vrlo ozbiljna građevinska tvrtka koja je gradila niz zgrada na području Zagreba, između ostaloga izvodila i radove na zgradi USKOK-a i DORH-a krajem 2016. godine, te uredno zapošljavala između 80 i 90 radnika, od rujna prošle godine u vlasništvu je izvjesnoga Vladana Mijuškovića iz Crne Gore. Sada se zove Mijušković gradnja d.o.o.

Dnevnik dodaje i da je Vladan Mijušković 2015. zajedno s još dvojicom supočinitelja oteo je i iznuđivao čovjeka radi 100.000 eura te je zbog toga pravomoćno osuđen na četiri godine zatvora.

Tagovi: Ranko Predović, Aleksandar Stefanović, Aleks stan, Milan Bandić, Žičara Sljeme, Munid d.o.o., GIP Pionir, Gradko
PROČITAJ I OVO
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
RAST
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
ZAGREB – Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prva tri mjeseca 2024. godine.
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE