GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Talijanski ABS najavio ulaganje 400 milijuna eura u čeličanu u Sisku

Talijanski ABS najavio ulaganje 400 milijuna eura u čeličanu u Sisku
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2022 / 21:07
Autor: SEEbiz / H
SISAK - Talijanska tvrtka ABS, iz sastava grupacije Danieli, vlasnica čeličane na području bivše Željezare Sisak, planira uložiti oko 400 milijuna eura u izgradnju novih pogona, čime bi se nastavila sisačka metalurška tradicija.

O tom velikom projektu, na radnom su sastanku u Sisku razgovarali predsjednik uprave ABS Sisak Davor Šošić i i menadžer u upravi Damir Radmilović sa sisačko-moslavačkim županom Ivanom Celjakom i njegovim suradnicima.

Izvršni odbor ABS grupe, u čijem je vlasništvu ABS Sisak, odobrio je investicijski program kompanije vrijedan ukupno 400 milijuna eura, a dio uključuje i gradnju nove, suvremene valjaonice željeza u Sisku.

ABS ima prepoznatljivu kvalitetu, dobar proizvod i osigurano tržište, a ta tvrtka izvozi svoju cjelokupnu proizvodnju. Nova ulaganja u Sisku počinju već u srpnju ove godine, a prvih 7 milijuna eura bit će uloženo u zamjenu peći.

Modernom opremom postići će se povećanje kapaciteta proizvodnje uz osjetne uštede. Naime, kao veliki potrošač električne energije, ABS će se sve više orijentirati na alternativne energetske izvore.

Župan Celjak pozdravio je dolazak nove investicije na područje Sisačko-moslavačke županije i predstavio sve napore koje ta županija ulaže u razvoj i jačanje gospodarstva na svom području. Informirao je predstavnike ABS-a o beskamatnim kreditima za poduzetnike, projektu Majstorske škole u Sisku, koji je ključan za razvoj obrtništva te osnivanju poduzetničkih centara na županijskom području.

Sisak kao središte županije, rekao je župan, mora biti generator razvoja. Brza, racionalna rješenja su od presudne važnosti, naglasio je župan i podsjetio kako se na taj način razmišljanja vodi i čelništvo Županije.

"Smanjili smo manjak u županijskom proračunu i stabilizirali financije kako bi se mogli usmjeriti na razvoj gospodarstva, pri čemu će velik poticaj biti i dovršetak autoceste Zagreb-Sisak", rekao je.

Celjak je najavio kako će županija sa svim svojim resursima biti na raspolanjanju novim ulagačima.

Tagovi: talijanski ABS, čeličana u sisku, ABS Sisak, grupaciija Danieli
PROČITAJ I OVO
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
RADNIČKA PRAVA
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
ČAKOVEC - Članice Grupe Pivac, Mesna industrija Vajda iz Čakovca i PPK karlovačka mesna industrija, potpisale su s predstavnicima Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) te Sindikata hrvatskog vozača (SHV) nove dvogodišnje kolektivne ugovore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE