GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tankerska plovidba objavit će ponudu za dobrovoljno preuzimanje dionica Tankerske NG

Tankerska plovidba objavit će ponudu za dobrovoljno preuzimanje dionica Tankerske NG
PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2022 / 20:32
Autor: SEEbiz
ANALIZA - Većinski dioničar Tankerske Next Generation (TPNG) zadarska Tankerska plovidba objavila je dobrovoljnu ponudu za preuzimanje TPNG-a.

Tijekom posljednjih nekoliko tjedana Tankerska plovidba stekla je povećani udjel u Tankerskoj Next Generation (TPNG) nizom transakcija i blok transkacija. Posljednjom blok trgovinom, obavljenom 27. rujna, Tankerska plovidba je stekla 70,15 milijuna kuna (9,3 milijuna eura) dionica TPNG-a, po prosječnoj cijeni od 78 kuna po dionici.

Nakon ove posljednje blok trgovine, Tankerska plovidba stekla je 91,41% temeljnog kapitala TPNG-a, a jučer, 29. rujna 2022., dionicama Tankerske Next Generation prestalo je trgovanje na burzi, jer je namjeru dobrovoljnog preuzimanja objavila Tankerska plovidba, većinski vlasnik. dioničar, pišu analitičari Intercapitala.

Dionica se prije prestanka trgovanja trgovala po 75 kuna po dionici, a s obzirom na to da je zadnja blok trgovina obavljena po 78 kuna po dionici, nije teško procijeniti da će preostalim dioničarima koji drže 8,59 posto udjela TPNG-a biti ponuđena ponuda upravo ova cijena u ponudi za dobrovoljno preuzimanje.

Također treba napomenuti da zakon kaže da kada je 95% temeljnog kapitala Društva u jednom vlasništvu, može se izvršiti istiskivanje preostalih dioničara.

Osvrnemo li se na povijest TPNG-a na burzi, Društvo je uvršteno na ZSE u veljači 2015. Uvrštenje je obavljeno u postupku dokapitalizacije kroz Inicijalnu javnu ponudu, gdje je raspon cijene dionice bio postavljen između 64 HRK – 77 HRK po dionici ( prema prospektu). Transakcija je realizirana po cijeni od 65 kuna po dionici, a ukupno je prikupljeno 208 milijuna kuna od novih dioničara, a tvrtka je završila IPO s temeljnim kapitalom od 463 milijuna kuna.

Prikupljena sredstva uložena su u proširenje flote s dva suvremena produkt tankera, a ukupan broj brodova u floti TNG-a povećan je na pet brodova. Društvo je u razdoblju od 2016. do 2018. godine isplaćivalo dividendu. Prema zadnjim podacima (1. polugodište 2022.), Društvo je ostvarilo prihod od 164,7 mil. kuna, što predstavlja povećanje od 42% u odnosu na prethodnu godinu, EBITDA od 60,78 mil. kuna, što je povećanje od 106% u odnosu na prethodnu godinu, te neto dobit od 4,64 mil. kuna (1. polugodište 2020.: -5,03 mil. kuna).

Tagovi: Tankerska plovidba, Tankerska Next Generation
PROČITAJ I OVO
Vrijeme curi za Brodosplit: Debeljak pokušava pronaći spas u SAD-u
IMA LI SPASA?
Vrijeme curi za Brodosplit: Debeljak pokušava pronaći spas u SAD-u
SPLIT - Počelo je odbrojavanje - sud 16. prosinca odlučuje o stečaju Brodosplita! Hoće li se Tomislav Debeljak ponovno izvući u posljednji trenutak i osigurati sredstva za deblokadu tvrtke?
Telekom Srbija dividendu isplaćuje 22. decembra
DIVIDENDA
Telekom Srbija dividendu isplaćuje 22. decembra
BEOGRAD – Telekom Srbija obavestio je da će dividenda od 8,4 dinara po akciji biti isplaćena 22. decembra.
United Media preuzela slovensku kompaniju Adria Media
AKVIZICIJE
United Media preuzela slovensku kompaniju Adria Media
ZAGREB - United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Europi, priopćila je da je postala većinski vlasnik slovenske medijske kuće Adria Media Ljubljana.
Hrvatska pošta nije odobrila žig Josipa Broza Tita
POTEZI
Hrvatska pošta nije odobrila žig Josipa Broza Tita
ZAGREB - Hrvatska pošta (HP) nije odobrila izradu prigodnog žiga s likom Josipa Broza Tita što je bio zahtjev Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA RH) i Saveza društava Josip Broz Tito Hrvatske za filatelističku izložbu u sklopu obilježavanja 130. obljetnice Titova rođenja.
Alketbi pokušao pokrenuti registraciju vlasništva, Fortenova mu i dalje ne daje pravo glasa
TRILER
Alketbi pokušao pokrenuti registraciju vlasništva, Fortenova mu i dalje ne daje pravo glasa
ZAGREB - Uzbudljiv poslovni triler kroz koji prolazi najveći poslovni sustav u Hrvatskoj - Fortenova - dobio je novi nastavak, piše u subotu Jutarnji list.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE