GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tele2 promijenio ime u Telemach Hrvatska, najavljeno ulaganje od 230 milijuna eura

Tele2 promijenio ime u Telemach Hrvatska, najavljeno ulaganje od 230 milijuna eura
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2020 / 13:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tele2 od danas posluje pod imenom Telemach Hrvatska, najavili su iz United Grupe, matične kompanije tog domaćeg telekoma. Grupa sa sjedištem u Nizozemskoj ujedno planira uložiti do 230 milijuna eura u daljnju modernizaciju mobilne mreže za potpuno 5G iskustvo i izgradnju najsuvremenije optičke mreže u toj hrvatskoj kompaniji.

United Grupa, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga i medija u jugoistočnoj Europi, tijekom sljedećih pet godina planira uložiti do 130 milijuna eura u mobilnu mrežu Telemacha Hrvatska. Investicije će biti usmjerene u proširenje pokrivenosti mrežom, cjelovito poboljšanje kvalitete mobilne usluge i uvođenje ultrabrze 5G mobilne mreže s početkom u 2021. godini.

Uz investicije u mobilnu mrežu Telemacha Hrvatska, United Grupa uložit će do 100 milijuna eura u izgradnju najsuvremenije optičke mreže koja će privatnim i poslovnim korisnicima omogućavati ultrabrzi širokopojasni internet po brzinama do 10 gigabita.

“Tom investicijom Telemach Hrvatska uskoro će omogućiti najbolju kvalitetu mobilne mreže i nove mobilne usluge zajedno s najboljom fiksnom mrežom dostupnom u Hrvatskoj“, rekao je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska.

„Za naše postojeće i nove korisnike to znači da će na raspolaganju imati cjelovitu ponudu najnaprednijih usluga i proizvoda s najboljom kvalitetom i iskustvom korištenja“, dodao je Viktor Pavlinić.

United Grupa kupila je Telemach Hrvatska u svibnju 2019. godine. Riječ je o prvoj akviziciji nakon što je BC Partners postao vlasnik United Grupe u ožujku iste godine, što je ujedno bila i jedna od dosad najvećih transakcija u jugoistočnoj Europi.

Telemach Hrvatska nastavit će korisnicima nuditi proizvode i usluge pod brendom Tele2, a novi vizualni identitet predstavit će tijekom prve polovice 2021. godine.

“Naše investicije pokazuju predanost United Grupe hrvatskom tržištu i daljnjem jačanju naše liderske pozicije u regiji”, rekla je Victoriya Boklag, predsjednica Uprave United Grupe.

„Poslujući istodobno u telekomunikacijskom i medijskom sektoru kao i u e-trgovini, naša platforma ujedinjuje vodeće operatore i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u jugoistočnoj Europi“, dodala je Victoriya Boklag.

United Grupa ističe da će spomenute investicije, koje su jedno od najvećih stranih ulaganja u Hrvatskoj, omogućiti Telemachu Hrvatska dodatno jačanje već snažnog konkurentskog položaja na tržištu te privlačenje novih korisnika, i to zahvaljujući kvaliteti mreže, zanimljivim ponudama i vrhunskoj korisničkoj podršci.

Do kraja 2020. godine United Grupa imat će oko 10 milijuna korisnika i 11 tisuća zaposlenika u sedam država. Trenutačno u Hrvatskoj zapošljava oko 950 zaposlenika i spremni su za daljnji rast.

Tvrtke u sastavu United Grupe poznate su po najvišoj kvaliteti sadržaja, proizvoda i usluga na svojim tržištima. Tako je bugarski operator Vivacom, u vlasništvu United Grupe, osvojio nagradu tvrtke Ookla za najbržu mobilnu mrežu u Europi u prvom i drugom kvartalu 2020., dok je operator Telemach Slovenija osvojio Umlautov certifikat Best in Test za najbolju mobilnu i internetsku mrežu u 2019. i 2020. godini.

Tagovi: Tele2, Telemach Hrvatska, Victoriya Boklag, Viktor Pavlinić, United Group
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE