GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Telekom Slovenija: Blagi pad prihoda i dobiti u devet mjeseci

Telekom Slovenija: Blagi pad prihoda i dobiti u devet mjeseci
SOLIDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2020 / 18:44
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Grupa Telekom Slovenije ostvarila je u prvih devet mjeseci ove godine 440 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 4% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ne računajući poslovanje Planet TV-a i kosovskog Ipka, neto dobit bila je 27 posto niža i iznosila je 27,4 milijuna eura.

Telekom Slovenije prodao je Planet TV mađarskoj TV2, ali prodaja Ipka zaustavljena je prije nekoliko dana.

Epidemija covida-19 imala je značajan utjecaj na poslovanje Grupe. Telekom je u prvih devet mjeseci generirao 495,5 milijuna EUR poslovnih prihoda, navodi se u priopćenju objavljenom na web stranici Ljubljanske burze.

Zbog mjera za suzbijanje epidemije, tvrtka je morala zatvoriti svoja prodajna mjesta, zabilježiti niže prihode od korisnika roaminga u mrežama stranih operatora, značajan pad međunarodnog govornog prometa i stranih korisnika u roamingu u mobilnim mrežama Telekoma, a bilo je i zagušenja ili nižih obujam transakcija društava u grupi.

Operativna dobit prije kamata, amortizacije i poreza (EBITDA) iznosila je 162,2 milijuna eura, što je dva posto više od planiranog. Neto dobit od 27,4 milijuna eura u međuvremenu je 31 posto veća od planirane.

Telekom Slovenije u prvih je devet mjeseci ostvario 448,6 milijuna eura poslovnih prihoda, što je 2% manje u odnosu na isto razdoblje lani, EBITDA je porasla za 1% na 139,8 milijuna EUR, a operativna dobit iznosila je 37,1 milijuna EUR. bila je veća za 13 posto, dok je neto dobit dosegla 28,2 milijuna eura i bila je pet posto manja.

Tagovi: Telekom Slovenija, Planet TV, Ipko, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE