GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Telekom Slovenije pokrenuo postupke prodaje TS Medije

Telekom Slovenije pokrenuo postupke prodaje TS Medije
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2020 / 09:25
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Telekom Slovenije započeo je postupke prodaje podružnice TS Media, objavio je Telekom Slovenije nakon sjednice Nadzornog odbora u četvrtak.

TS Media posjeduje portal Siol, kao i portale Najdi.si i Bizi.si te Telefonski imenik Slovenije, Zunanji digitalni zasloni, 1188, Dajmedol i AdSolution.

Ova kompanija, koju Telekom Slovenija sada prodaje, u početku je emitirala i Planet TV koji prelazi u ruke Mađara. Telekom Slovenije potpisao je 7. srpnja ugovor o prodaji Planeta TV mađarskoj medijskoj kući TV2 media. Nabavna cijena za stopostotni vlasnički udio iznosi pet milijuna eura.

U četvrtak su nadzornici dali suglasnost za sklapanje ugovora o prijenosu ugovora s TV2 Media. Na temelju ugovora, kako je već dogovoreno kupoprodajnim ugovorom, TV2 će sva svoja prava i obveze prenijeti na podružnicu TV2 Adria, koja će kao stjecatelj ući u sva prava i obveze TV2.

Kao solidarni jamac, TV2 ostaje predan pravovremenom i cjelovitom ispunjavanju svih obveza TV2 Adria prema Telekomu Slovenije prema zaključenom kupoprodajnom ugovoru, objavio je u četvrtak Telekom Slovenije putem web stranice Ljubljanske burze.

Planet TV u početku je emitirao TS Media, no tada je Telekom kupio 49% udjela u Antenna TV SL, slovenskoj podružnici grčke medijske multinacionalne grupe Antenna, a Antenna TV SL je pod njenim pokroviteljstvom stekla Planet TV.

Telekom je tada stekao većinski udio: u prosincu 2016. TS Media prvo je povećao svoj udio na 50,1 posto dokapitalizacijom Antenne TV SL, zatim je Telekom preuzeo vlasništvo nad TS Media i dodatnom dokapitalizacijom ostvario 66 posto udjela. U prosincu prošle godine Telekom je postao jedini vlasnik i preimenovao tvrtku iz Antenna TV SL u Planet TV.

Tagovi: Telekom Slovenije, TS Media, Siol.net, Planet TV, Najdi.si
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE