GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Telekom Slovenije veći dio prošlogodišnje dobiti isplatio kroz dividendu

Telekom Slovenije veći dio prošlogodišnje dobiti isplatio kroz dividendu
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2021 / 20:50
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA- Dioničari Telekoma Slovenije dobit će bruto dividendu od 4,50 eura po dionici. Većinski vlasnik je država. Skupština je za nove članove nadzornog odbora izabrala Karlu Pinter i Jurija Toplaka.

Dioničari su na glavnoj skupštini odlučili da će se za isplatu dividende izdvojiti 29,3 milijuna eura raspodjeljive dobiti za 2020. godinu u iznosu od nešto manje od 35 milijuna eura, a ostatak će se prenijeti u iduću godinu. Prošle je godine dividenda iznosila 3,50 eura bruto po dionici.

Slovenski državni holding (SDH), koji ima 4,25% vlasničkog udjela u Telekomu Slovenije, a također upravlja 62,54% udjela države, opravdao je veću dividendu izjavom da je financijsko stanje tvrtke stabilno i da isplata dividende omogućuje nesmetano rad i razvoj tvrtke. Protuprijedlog u vezi s dividendom podnijela je i udruga Mali delničarji Slovenije koja je predložila bruto dividendu od pet eura.

Danas je i Skupština Telekoma odlučila o dva člana nadzornog odbora. Dana 27. travnja istekao je mandat nadzornicima Barbari Kürner Chad i Barbari Gorjup.

I u ovom slučaju dioničari su klimnuli glavom na protuprijedlog SSH-a da Karla Pinter, inače generalna direktorica uprave za unutarnje tržište u Ministarstvu gospodarstva, uđe u NO. Nadzorni odbor Telekoma Slovenije u međuvremenu je predložio da Glavna skupština odobri još jedan mandat supervizoru Kürner Čadu. U skladu s prijedlogom nadzornog odbora, koji su odobrili dioničari, novi nadzornik Telekoma bit će i Jurij Toplak.

Tagovi: Telekom Slovenije, dividenda, Jurij Toplak, Karla Pinter, Slovenski državni holding
PROČITAJ I OVO
Radnici Brodotrogira na rubu, plaće ne stižu već mjesecima
OGORČENJE
Radnici Brodotrogira na rubu, plaće ne stižu već mjesecima
TROGIR - Gubeći strpljenje, sadašnji i bivši radnici trogirskog škvera mjesecima se pitaju kada će im tvrtka u vlasništvu obitelji Danka Končara isplatiti izostale plaće i otpremnine. Čini im se kao da su ih svi već zaboravili, pa kod nesretnih metalaca ne manjka gorčine i razočaranja.
Vrlo dobri polugodišnji rezultati Končar D&ST-a
DOBRE BROJKE
Vrlo dobri polugodišnji rezultati Končar D&ST-a
ZAGREB - Končar D&ST, najveća tvrtka Končar Grupe, objavila je rezultate za prvo polugodište koji pokazuju vrlo solidnu prvu polovicu 2021. godine.
Pošta Srbije razmatra robotizaciju tehnoloških procesa
ROBOTIZACIJA
Pošta Srbije razmatra robotizaciju tehnoloških procesa
BEOGRAD - Pošta Srbije objavila je da razmatra robotizaciju tehnoloških procesa kao podršku efikasnijem radu zaposlenih, objavljeno je danas na završetku radne posete delegacija Pošte Srbije, predvodjene v.d. direktorom Zoranom Đorđevićem, Pošti Slovenije.
Kroz novu berlinsku zračnu luku po prvi put prošlo 50.000 putnika
PROMET
Kroz novu berlinsku zračnu luku po prvi put prošlo 50.000 putnika
BERLIN - Po prvi puta je više od 50 tisuća putnika prošlo kroz novi berlinski aerodrom BER u jednom danu, prenosi u subotu agencija dpa.
Oštro potonula polugodišnja dobit DI Spačve
POTONUĆE
Oštro potonula polugodišnja dobit DI Spačve
ZAGREB - Drvna industrija Spačva u prvom je polugodištu ostvarila 756,2 tisuće kuna dobiti, što je otprilike osam puta manje u odnosu na isto razdoblje lani kada je dobit iznosila 6,1 milijun kuna, podaci su iz nekonsolidiranog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE