GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Telekom Srpske isplaćuje dividendu

Telekom Srpske isplaćuje dividendu
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2024 / 07:53
Autor: SEEbiz
BANJA LUKA - Skupština akcionara Telekoma Srpske, održana 19.juna, donijela je odluku o isplati dividende u iznosu nešto manjem od 33 miliona KM.

Kompanija je prošle godine ostvarila rekordnu dobit od 332,34 miliona KM, čemu je doprinijela i prodaja antenskih stubova britanskom Actisu krajem prošle godine.

Odlukom akcionara, dobit je raspoređena u rezerve u iznosu od 274,122,406.82 KM, dok je za dividende akcionarima izdvojeno 32,954,346.31 KM. Preostali dio dobiti u iznosu od 25,313,240.28 KM, ostaje neraspoređen.

Dividenda akcionarima rasporedit će se srazmjerno na sve akcije društva, po principu svakoj akciji isti nominalni iznos od 0,06706438 KM.
Dividenda će se isplaćivati akcionarima koji imaju taj status na dan 10.07.2024. godine. Kao datum početka isplate dividende utvrđen je 19.07.2024. godina

Na Skupštini akcionara je za člana Upravnog odbora Telekomunikacija RS a.d. Banja Luka, na prijedlog akcionara sa većinskim učešćem izabran Vladimir Lučić, inače generalni direktor Telekoma Srbija.

Mandat člana Upravnog odbora je tri godine.

Tagovi: Telekom Srpske, dividenda
PROČITAJ I OVO
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
RAST
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
BEOGRAD - Zračna luka Nikola Tesla u Beogradu u prvom je polugodištu zabilježila 39.580 letova, što je devet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Mađarska istražuje Aldi
ISTRAGA
Mađarska istražuje Aldi
BUDIMPEŠTA - Mađarski ured za zaštitu tržišnog natjecanja (GVH) u četvrtak je najavio pokretanje istrage protiv lokalne jedinice njemačkog lanca supermarketa Aldi zbog sumnje na nepoštenu poslovnu praksu, navodi se u izvješću državnog medija MTI.
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
VLASNIŠTVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miroslav Mišković službeno će preuzeti sarajevsku tvrtku Standard nekretnine, s obzirom da je ponuda koju je poslao prihvaćena.
Otvoren stečaj nad Varteksom
STEČAJ
Otvoren stečaj nad Varteksom
VARAŽDIN - Targovački sud u Varaždinu otvorio je danas stečaj Varteksa i za stečajnog upravitelja imenovao Tomislava Đuričina, a za 8. listopada zakazao je ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika i odlučivati o daljnjem tijeku postupka.
Končaru posao na Cipru vrijedan 13,7 milijuna eura
POSLOVI
Končaru posao na Cipru vrijedan 13,7 milijuna eura
ZAGREB - Končar je u četvrtak s Ciparskom Elektroprivredom (Electricity Authotrity of Cyprus – EAC) sklopio ugovor za rekonstrukciju energetskih postrojenja na Cipru, vrijedan 13,7 milijuna eura, objavio je Končar putem Zagrebačke burze.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE