GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Telekomi pozdravljaju vladine mjere i očekuju nastavak aktivne politike

Telekomi pozdravljaju vladine mjere i očekuju nastavak aktivne politike
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2022 / 16:45
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Tri najveća telekoma u Hrvatskoj - HT, A1 i Telemach - pozdravljaju vladin paket mjera pomoći, ocjenjujući da je to važna potpora gospodarstvu, kupovnoj moć građana i financijskom osnaživanju zaposlenih, očekujući od vlade nastavak aktivne politike.

Iz HT-a (Hrvatski telekom) za Hinu kažu da će vladine mjere omogućiti gospodarstvu da se nosi s velikim teretom cijena.

"Teret cijena električne energije je bez presedana i utječe na sve grane gospodarstva kao i na standard građana. Doneseni paket mjera definitivno će biti potpora radu nacionalnog gospodarskog motora, za kojeg je ključno da ne 'trokira' sada kada je najvažnije", poručuje predsjednik Uprave i glavni direktor Kostas Nebis.

U telekomu A1 Hrvatska, kako kažu, analiziraju mjere vlade za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena te njihov učinak na poslovanje u telekomunikacijskom sektoru, pozdravljajući "sve poteze koji doprinose boljem položaju i financijskom osnaživanju zaposlenih".

"Očekujemo da će vlada nastaviti s aktivnom politikom i reagirati kako bi dodatno pružila potporu svim građanima, kao i poduzetnicima", ističu iz A1.

Telemach Hrvatska također pozdravlja vladine mjere, smatrajući da država treba učiniti sve što može kako bi se očuvalo hrvatsko gospodarstvo i dodatno potaknuo njegov rast i razvoj.

Ključnim korakom izdvajaju ograničenje cijena osnovnih namirnica i energenata, posebice za očuvanje kupovne moći najšireg broja građana, kako bi svojom aktivnošću i dalje poticali gospodarski rast.

"Podržavamo mjere kojima se ograničava cijena energenata poduzetnicima svih veličina te smatramo da je jedini ispravan način adresiranja ove krize kroz pristup koji obuhvaća sve sudionike u gospodarstvu, bez obzira na poslovni segment i veličinu", kažu iz Telemacha.

Što se tiče najave posebnog oporezivanja kompanija s porastom dobiti, pozivaju vladu da mjere donosi kao rezultat promišljenog plana i kroz kontinuirani dijalog s industrijom. To smatraju i nužnim preduvjetom za izbjegavanje smanjenja efikasnosti, a time i investicijske aktivnosti u privatnom sektoru.

"Iako pozdravljamo i proširenje opsega poreznih olakšica, smatramo da je nužno i porezno rasterećenje dohotka, kako bi se poduzetnicima oslobodio prostor za povećanje plaća zaposlenika", poručuju iz Telemacha.

Tagovi: Hrvatski Telekom, A1 Hrvatska, Telemach Hrvatska, Kostas Nebis, Adrian Ježina
PROČITAJ I OVO
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
PONUDA
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
ZAGREB - Hrvatski brodar Tankerska plovidba planira dati ponudu za dobrovoljno preuzimanje udjela od 35,49 posto koji već ne posjeduje u uvrštenom partneru Atlantskoj plovidbi, priopćilo je odvjetničko društvo koje zastupa Tankersku u transakciji.
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
AKVIZICIJE
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
BEOGRAD - Mađarski fond privatnog kapitala Hodler Asset Management preuzeo je preostlaih 32% udjela u srpskoj kompaniji Superior Foods Bačinci, čime je postao jedini vlasnik, izvijestili su savjetnički timovi BDK Advokata i odvjetničkog ureda Nikolić koji su savjetovali kompanije u transakciji.
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
KAŠNJENJE
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
PODGORICA - Turska kompanija Zeren Group, koja je ranije najavila da će početkom godine otvoriti prvu Starbucks kafeteriju u Podgorici, navodno se suočava sa problemom jer ne može da nađe adekvatan prostor po prihvatljivoj cijeni, kazali su portalu Investitor dva izvora upućena u proces, insistirajući na anonimnosti.
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE