GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Telemach Hrvatska od 1. srpnja povećava cijene 7,2 posto

Telemach Hrvatska od 1. srpnja povećava cijene 7,2 posto
POSKUPLJENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2024 / 07:21
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Telemach Hrvatska počeo je obavještavati korisnike da će od 1. srpnja ove godine primijeniti indeksnu klauzulu od 7,2 posto za povećanje iznosa mjesečnih naknada tarifnih paketa definiranih službenim cjenikom, potvrdili su u ponedjeljak Hini iz te telekom kompanije.

Riječ je o usklađenju cijena s godišnjom stopom inflacije temeljem indeksne klauzule, na temelju čega Telemach, kao i ostali telekomi, od prošle godine imaju mogućnost usklađenja cijena jednom godišnje s prosječnom godišnjom stopom inflacije. Ta je stopa, prema podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS) u 2023. bila 8 posto.

Iz Telemacha su objasnili da u skladu s Općim uvjetima poslovanja, uslijed inflatornih pritisaka, od 1. srpnja 2024. primjenjuju indeksnu klauzulu te iznose mjesečnih naknada tarifnih paketa usklađuju sa stopom inflacije za 2023.

"Pritom je uvećanje od 7,2 posto koje Telemach uvodi niže od prosječne godišnje stope inflacije koja je, prema Državnom zavodu za statistiku, u 2023. godini iznosila 8 posto. Unatoč ovoj cjenovnoj korekciji, Telemach korisnicima nastavlja osiguravati 10 do 20 posto povoljniju cijenu za većinu svojih usluga, donoseći im vrhunsku tehnologiju i najbolje korisničko iskustvo", odgovorili su iz tog telekoma.

Povećanje se odnosi na iznose mjesečnih naknada tarifnih paketa definiranih službenim cjenikom, a u SMS poruci poslanoj korisnicima, iz Telemacha navode i da to "ne omogućuje raskid ugovora bez naknade", te da se pogodnosti na koje korisnici imaju pravo nastavljaju sukladno ugovorenim uvjetima. Korisnici sada više ne mogu raskinuti ugovor s tim telekomom za svoj paket bez naknade, jer su na to pravo imali početkom 2023., kada je prvi puta uvedena ta mogućnost za telekome.

Kako će se novi iznosi mjesečnih naknada primjenjivati od 1. srpnja, prvi račun s uvećanim iznosom bit će u kolovozu.

Prošle godine, Telemach je povećao cijene slijedom te klauzule od 1. kolovoza, i to za 8,3 posto na temelju prosječne godišnje stope inflacije u 2022., koja je bila 10,8 posto.

Telemach tako ove godine 'slijedi' telekome A1 Hrvatska i Hrvatski telekom (HT), koji su već ranije najavili primjenu indeksne klauzule na cijene ove godine.

A1 Hrvatska najavio je tako da od 1. lipnja povećava cijene 6,9 posto (u 2023. je to bilo od 1. srpnja za 8,5 posto), dok su iz HT to također najavili od 1. srpnja, za 6,5 posto (u 2023. je to kod njih bilo od 1. listopada povećanjem cijena mjesečnih naknada za 5 posto).

O tim promjenama telekomi su korisnike obvezni obavijestiti 30 dana prije početka primjene.

Tagovi: Telemach Hrvatska, telemach
PROČITAJ I OVO
Mađarski Media Moment preuzeo Otvoreni radio
AKVIZICIJE
Mađarski Media Moment preuzeo Otvoreni radio
ZAGREB - Otvoreni radio objavio je novu vlasničku strukturu u kojoj je novi većinski vlasnik mađarska tvrtka Media Moment Korlatolt s 51 posto udjela a preostalih 49 posto zadržala je tvrtka Avix donedavnog stopostotnog vlasnika radija Ivana Miličevića.
Slovenija: U 2022. godini rekordan broj novih tvrtki
REKORDI
Slovenija: U 2022. godini rekordan broj novih tvrtki
LJUBLJANA - U 2022. godini u Sloveniji su novoosnovana 21.833 poduzeća, što je oko devet posto više nego godinu prije. To je najveći broj novih tvrtki od 2004. odn budući da Državni ured za statistiku prati te podatke.
Cinkarna odobrila dividendu
DIVIDENDA
Cinkarna odobrila dividendu
CELJE - Cinkarna Celje u srijedu je održala glavnu skupštinu na kojoj su dioničari odobrili isplatu dividende od 0,9 eura po dionici, što podrazumijeva dividendni prinos od 4,2 posto.
Studenac uskoro najavljuje dvije nove akvizicije
AKVIZICIJE
Studenac uskoro najavljuje dvije nove akvizicije
ZAGREB - Studenac će u narednih mjesec dana objaviti dvije nove akvizicije, otkrio je Michał Kędzia, partner u Enterprise Investorsu, jednom od najvećih private equity fondova u srednjoj i jugoistočnoj Europi koji trenutno upravlja nad Studencem i Pan-Pekom.
Taksisti Bolta i Ubera za ponedjeljak najavili štrajk
NEZADOVOLJSTVO
Taksisti Bolta i Ubera za ponedjeljak najavili štrajk
ZAGREB - Među taksistima koji rade za Bolt i Uber posljednjih dana širi se poziv na štrajk planiran za ponedjeljak, 24. lipnja 2024. godine u 12 sati.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE