GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Telemach tužbom od Telekoma Slovenije potražuje 30 milijuna eura

Telemach tužbom od Telekoma Slovenije potražuje 30 milijuna eura
TUŽBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.08.2021 / 20:04
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Telemach je podnio tužbu protiv Telekoma Slovenija Okružnom sudu u Ljubljani zbog navodnih povreda regulatornih odluka i zlouporabe dominantnog položaja, tražeći odštetu u iznosu od 28,8 milijuna eura.

Kako je na web stranici Ljubljanske burze objasnio Telekom Slovenija, najveći telekomunikacijski operater u Sloveniji, Telemach svoju tvrdnju temelji na navodnim kršenjima regulatornih odluka koje je donijela Agencija za komunikacijske mreže i usluge Republike Slovenije i navodnoj zlouporabi dominantnog položaja. Telemach od 1. lipnja ove godine do isplate zahtijeva isplatu odštete u iznosu od 28,8 milijuna eura sa zakonskim zateznim kamatama.

Tužbu protiv Telekoma Slovenije zbog navodnih nezakonitih radnji u pružanju veleprodajnih usluga podnijela je u ožujku ove godine i tvrtka T-2 koja traži 50 milijuna eura štete, za koju se očekuje da će pretrpjeti od 1. rujna 2018. do 31. srpnja 2020. godine.

Godine 2018. Telekom Slovenije i T-2 zaključili su sudsku nagodbu zbog zlouporabe dominantnog položaja. T-2 je od Telekoma tražio isplatu 129,56 milijuna eura odštete, ali tvrtke tada nisu otkrile iznos nagodbe.

T-2 je 2007. godine također podnio zahtjev za naknadu štete protiv Telekoma Slovenije zbog navodne zlouporabe dominantnog položaja, jer je Telekom Slovenije navodno tehnički spriječio T-2 u ponudi paketa za pristup internetu putem VDSL tehnologije. T-2 je za to od Telekoma tražio 130 milijuna eura odštete, ali je Okružni sud u Ljubljani tada odlučio da T-2 nije podnio odgovarajuće dokaze kojima bi potkrijepio iznos tužbenog zahtjeva.

Tagovi: Telemach, Telekom Slovenije
PROČITAJ I OVO
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
WMF
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
ROVINJ – Bogat i sadržajan subotnji program održan u sjajnoj atmosferi prostora stare Tvornice duhana u Rovinju osigurao je sudionicima ovogodišnjeg 14. Weekenda uvid u brojne aktualne teme, kao što su: promjena u poslovanju tijekom izazovnih vremena, uloga i pozicija građanskih inicijativa u društvu, najnoviji trendovi u robotici i gaming industriji te regulative u medijskom prostoru.
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
TAJMING
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
ZAGREB - Pivac, Pevec smatra da je on svjestan stanja u Podravci te da ulaganje u njene dionice ne znači da je želi preuzeti, već da je prepoznao dobar trenutak za kupnju kao financijski ili portfolio investitor.
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
DEMANTI
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
BEOGRAD - Kompanija Revita nastavlja svoje poslovanje na hrvatskom tržištu usprkos pokušajima bivših poslovnih partnera da je diskreditiraju i dovedu kupce u zabludu da brend Revita više ne postoji.
Artuković: Franck nije na prodaju
JASNA PORUKA
Artuković: Franck nije na prodaju
ZAGREB - Franck razmatra prilike u regiji, zanima nas akvizicija tvrtke koja ima srodan asortiman... Zainteresirani smo za razgovore. Franck ima još potencijala za rast i razvoj.
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
VEĆI KAPACITETI
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
MOSTAR - Početak proizvodnje u prehrambenoj tvornici u Kruševu pored Mostara, koja je zajednički projekt tvrtki Marinada i Podravke, odgođen je za godinu dana, ali je istovremeno povećan kapacitet prerade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE