GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Terme Tuhelj u petak otvaraju bazene i kamp, potom hotel i novi glamping

Terme Tuhelj u petak otvaraju bazene i kamp, potom hotel i novi glamping
OTVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2020 / 10:00
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Terme Tuhelj u petak otvaraju unutarnje i vanjske bazene, u skladu s mjerama zaštite i preporukama HZJZ-a, idući petak otvaraju i hotel, a sredinom lipnja planiraju dovršetak uređenja novog glamping naselja, investicije vrijedne oko 3 milijuna eura, doznaje se iz tih Termi.

Glamping naselje, koji spaja glamur i kampiranje, Terme Tuhelj realiziraju u suradnji s austrijskim partnerom Gebetsroitherom i njime se dodatno pozicioniraju među veće i sadržajnije kamp resorte u Hrvatskoj, posebice u kontinentalnom dijelu s bazenskim kompleksom Vodenim planetom na 15 tisuća metara kvadratnih.

Kupanje na bazenima uz mjere i ograničenje broja

U ljetnim mjesecima broj kupača dnevno doseže više stotina, što će ovog ljeta biti ograničeno u skladu s preporukama HZJZ-a, pri čemu u prvim danima i ne očekuju velik broj kupača.

"Ljudi su još oprezni, a ni vrijeme nije baš sklono, no u petak pripremamo program otvorenja, naravno uz sve propisane zaštitne mjere na bazenima, od osiguravanja razmaka od 1,5 metra između ležaljki do dezinficiranja opreme, ruku, nogu, obuće i prozračivanja prostora. To preporučujemo i gostima, primjerice razmak u vodi i izvan od 1,5 metra te pridržavanje drugih mjera", ističe za Hinu direktor Termi Vasja Čretnik.

Sve mjere primjenjuju i u hotelu Well, kojeg otvaraju 5. lipnja, te u kampu Vita, u kojem, uz postojećih 56 kamp mjesta, planiraju do sredine lipnja dovršiti uređenja novog glamping naselja s 36 luksuznih mobilnih kućica, bazenima, wellnessom, restoranom i drugim sadržajima.


Cijene slične lanjskima, ovise i o 'punjenju' i potražnji

Ne iznoseći procjene turističkog prometa i prihoda u odnosu na 2019., Čretnik vjeruje da će se tržište uslijed otvaranja granica i bolje epidemiološke situacije sve više otvarati te da će uskoro imati dosta kupača na bazenima, a s vremenom i više noćenja.

"Ne planiramo sniženje cijena ulaznica na bazene, a i ukupno skoro već dvije godine primjenjujemo sistem fleksibilnih cijena, što znači da cijene noćenja ili polupansiona ovise o popunjenosti hotela i potražnje te se mijenjaju tri puta tjedno i taj ćemo sistem zadržati i sada", kaže Čretnik.

S punjenjem kapaciteta su krenuli još početkom svibnja bez poznatog datuma otvaranja, po principu da je cijena bila najpovoljnija u prvom tjednu po otvaranju, a nakon toga su popusti 'padali' do zadnjeg, četvrtog tjedna od otvaranja.

Tu akciju su prvenstveno pokrenuli na domaćem tržištu pa dodali i Sloveniju, a ocjenjuju je uspješnom, posebice jer gosti nisu točno znali termin rezervacije, nego su se samo očitovali na dan u tjednu po otvaranju.

"Tako smo bukirali više od 3.000 noćenja za lipanj, većinom gostima iz Hrvatske, a još od prije krize imamo i rezervacije za više od 7.500 noćenja u srpnju i kolovozu, koje nisu bile stornirane, većinom su iz drugih zemalja gdje još čekaju upute oko režima prekograničnih putovanja", kaže Čretnik.

S druge strane, za termine do 20. lipnja primili su otkaze rezervacija dijela stranih gostiju, a toga bi moglo biti još.

Individualnih upita turista, osim domaćih, za lipanj skoro i nemaju, ali imaju rezervacija za poslovne skupove, kojih bi na jesen, ako sve bude u redu, moglo biti i više nego lani.

Zaposlenih nešto manje

Zbog manje popunjenosti i zaposlenih će ovoga ljeta biti nešto manje, a prijavili su se i za državne mjere pomoći gospodarstvu te su im odobrene za 174 radnika u ožujku.

"Trenutno nema otpuštanja, radnici koriste slobodne dane i godišnje odmore dok je hotel zatvoren, a za nekoliko njih kojima je istekao ugovor o radu on nije produžen zbog nastale situacije", kaže Čretnik, dodajući da od Vlade očekuju produženje dijela mjera zbog činjenice da će oporavak biti spor, a tako će se očuvati radna mjesta u turizmu.

Vezano za vlasnika Termi Tuhelj, slovenske Terme Olimia iz Podčetrteka, Čretnik iznosi da su i oni počeli s postupnim otvaranjem - smještajne objekte planiraju otvoriti 5. lipnja, a tjedan poslije termalni park Aqualuna (na otvorenom).

Tagovi: Terme Tuhelj, glamping, Vasja Čretnik, Podčetrtek, Terme Olimia, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
OTKAZI
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
BARCELONA - Španjolsko-njemački cava div Freixenet, poznat po svojim karakterističnim crnim staklenim bocama pjenušavog vina, otpustit će 80% svojih radnika u Kataloniji dok se sjeveroistočna španjolska regija bori sa sušom koja traje više od tri godine i ozbiljno je pogođena proizvodnja grožđa.
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE