GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Teška godina za Arena Hospitality Group: Čak 227,3 milijuna kuna gubitka u 2020.

Teška godina za Arena Hospitality Group: Čak 227,3 milijuna kuna gubitka u 2020.
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2021 / 09:27
Autor: SEEbiz
PULA - Konsolidirani gubitak Arena Hospitality Groupa nakon poreza iznosio je u prošloj godini 227,3 milijuna kuna (2019.: dobit od 149,0 milijuna kuna).

Prihod od poreza na dobit iznosio je 5,0 milijuna kuna (2019.: prihod od poreza na dobit u iznosu od 40,2 milijuna kuna). Pozitivan utjecaj s osnove poreza je posljedicaporeznih olakšica koje je odobrilo Ministarstvo gospodarstva, a odnose se na prethodna ulaganja u Hrvatskoj.

Prihod u 2020. godini smanjio se za 69,4% na 238,3 milijuna kuna (2019.:778,1 milijuna kuna). EBITDA gubitak iznosio je 18,3 milijuna kuna (2019.: dobit od 229,5 milijuna kuna). Prihod od smještaja zabilježio je pad od 69,8% na 192,4 milijuna kuna (2019.: 637,7 milijuna kuna) prvenstveno kao rezultat pada popunjenosti koja se smanjila na 25,4% (2019: 55,1%).

Izuzetno je važno istaknuti da je Hrvatska operativno uspjela zabilježiti pozitivan EBITDA rezultat od 3,1 milijun kuna, što je veliko postignuće s obzirom na izazovne okolnosti tijekom godine

U 2020. godini Grupa je uložila ukupno 274,3 milijuna kuna u obnovu kampova, turističkih naselja, javnih prostora i sadržaja određenih hotela, kao i u kupnju novih nekretnina.

Nakon što je prva dividenda isplaćena već u 2019. godini, Društvo je donijelo odluku da ne isplati dividendu u 2020. godini. Odluka je donesena zbog neizvjesnosti i volatilnosti na tržištu te iz potrebe da se Grupa usredotoči na očuvanje likvidnosti te strateški podrži isključivo ciljane investicije koje će u budućem razdoblju stvarati vrijednost.

Namjera Društva je nastaviti s isplatom dividende što je prije moguće, uzimajući u obzir poslovne rezultate, buduće investicijske planove i tržišno okruženje pri razmatranju isplate.

Tagovi: Arena Hospitality Group, hrvatski turizam, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Zvonko Zubak još nije uplatio kupoprodajni iznos za Vitezit
PROBLEMI
Zvonko Zubak još nije uplatio kupoprodajni iznos za Vitezit
SARAJEVO - Više od dva mjeseca nakon završetka javnog nadmetanja za prodaju, kupac "Vitezita", u srednjoj Bosni, nije uplatio ugovoreni iznos od oko deset i pol miliona KM (oko 5,6 miliona eura).
Pfizer: Najvjerojatnije će trebati i treća doza cjepiva
CIJEPLJENJE
Pfizer: Najvjerojatnije će trebati i treća doza cjepiva
NEW YORK - Direktor kompanije Pfizer Albert Bourla rekao je danas da je "najvjerojatnije" potrebna i treća doza cjepiva, 12 mjeseci nakon druge doze.
Norveška odgađa odluku o uporabi cjepiva AstraZenece
ODGODA
Norveška odgađa odluku o uporabi cjepiva AstraZenece
OSLO - Norveškoj treba više vremena da procijeni hoće li nastaviti s uporabom cjepiva AstraZenece ili će ga izbaciti iz programa cijepljenja, rekao je ministar zdravstva Ben Hoeie u četvrtak.
PepsiCo povećao prihode i dobit u prvom kvartalu
RAST
PepsiCo povećao prihode i dobit u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki prehrambeni div PepsiCo izvijestio je u četvrtak o rastu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, profitirajući od gomilanja zaliha pića i grickalica u razdoblju pandemijskih ograničenja gospodarskog i društvenog života.
Raste interes za eksperimentalno cjepivo CureVac
CJEPIVA
Raste interes za eksperimentalno cjepivo CureVac
BERLIN - Njemačka biotehnološka tvrtka CureVac priopćila je u četvrtak da proteklih dana bilježi porast zahtjeva za svoje eksperimentalno cjepivo u trenutku kada raste zabrinutost zbog nuspojava drugih cjepiva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE