GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

The Coca-Cola Company osnažila ekonomske pozicije 6 milijuna poduzetnica i nadmašila postavljene ciljeve

The Coca-Cola Company osnažila ekonomske pozicije 6 milijuna poduzetnica i nadmašila postavljene ciljeve
PRIGODNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2021 / 13:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prije više od deset godina The Coca-Cola Company je započela svoj put prema ostvarenju ambicioznog cilja globalnog osnaživanja 5 milijuna žena poduzetnica kroz poboljšanje njihove ekonomske pozicije do 2020. godine.

Napori u ovom području objedinjeni su 2010. godine kroz inicijativu 5by20, a na današnji Međunarodni dan žena Coca-Cola i brojni partneri inicijative ponosno slave nadmašivanje postavljenog cilja i više od 6 milijuna života dosegnutih pozitivnim promjenama.

Iako je cilj inicijative 5by20 predstavljao iznimno velik poduhvat, The Coca-Cola Company je spremno prihvatila ovaj izazov, svjesna da se u njemu odražava svakodnevica brojnih poduzetnica diljem svijeta suočenih s nizom društvenih i ekonomskih prepreka u ostvarenju svojih poslovnih potencijala i ideja. Kompanija je kroz 318 lokalnih programa u 100 država predano pružala široku podršku ženama poduzetnicama na njihovom istinski odvažnom putu i ulagala kontinuirane napore u ostvarenje zajedničke vizije bolje budućnosti. Kroz inicijativu 5by20 ženama koje žele pokrenuti ili unaprijediti svoje poslovanje osigurane su ciljane edukacije, usavršavanje u ključnim vještinama, stjecanje važnih znanja iz područja financija u svim fazama poslovanja, kontinuirano mentorstvo i široka mreža poduzetnica uključenih u inicijativu kao izvor primjera dobre prakse i korisnih savjeta.

Još jednom pokazujući kako je zajedništvo snaga koja svladava sve prepreke i dostiže i najizazovnije ciljeve, u ovoj misiji spremno su se ujedinili brojni partneri koji su predvodili lokalne aktivnosti u skladu s potrebama zajednice, partnerske punionice i zaposlenici The Coca-Cola Company, kao i dionici ključnih javnih institucija te civilnog, privatnog i političkog sektora.

Kroz svih 135 godina globalnog poslovanja i kontinuiranog očuvanja vodeće tržišne pozicije, za Coca-Colu je poslovni uspjeh uvijek bio neodvojiv od stvaranja dobrobiti za sve dionike u svom lancu vrijednosti i osiguranja podrške lokalnoj zajednici. Rast kao zajednička vrijednost koja proizlazi iz stabilnosti i napretka zajednice te održivost i odgovornost utkane u sve segmente poslovanja, čine The Coca-Cola Company istovremeno vodećom globalnom i istinski lokalnom tvrtkom. Stoga Coca-Cola nastoji dati doprinos odgovoru na ključne izazove s kojima se zajednice u kojima posluje susreću. Žene predstavljaju najveći neiskorišteni ekonomski potencijal današnjice, a ulaganje u njihov razvoj donosi pozitivan društveni učinak i dijeli multipliciranu dobrobit sa širokim krugom dionika. Ova širina utjecaja nedvojbeno je potvrđena kroz znanstvena istraživanja UN-a, MMF-a i brojnih akademskih institucija, kao i kroz rezultate aktivnosti provedenih u okviru inicijative 5by20.
Tijekom desetogodišnjeg putovanja prema zajedničkom cilju s The Coca-Cola Company, žene poduzetnice spremno su se posvećivale svim prilikama za razvoj i usavršavanje, hrabro pretvarale svoje snove u stvarne poslovne poduhvate i nepokolebljivo ustrajale na osnaživanju svojih znanja i vještina. Iz pozicije ograničenih mogućnosti i sputanih ambicija, izrastale su u nositeljice društvene promjene koje potiču razvoj lokalne zajednice, pružaju još čvršći oslonac za svoje obitelji te, lančano prenoseći pozitivne učinke svoje osnažene pozicije, stvaraju novu vrijednost za poslovanje Coca-Cole i potencijal za daljnji zajednički rast.

S obzirom na pet desetljeća dugu prisutnost Coca-Cole u Hrvatskoj, kroz aktivnosti u okviru inicijative 5by20 adresirani su i neki od ključnih izazova u hrvatskoj zajednici. S ciljem poticanja pozitivnih promjena u Slavoniji i Baranji, slabije razvijenim područjima suočenim s iseljavanjem velikog broja mladih ljudi, 2018. godine je pokrenut projekt „Ženska perspektiva“. Aktivnosti podrške poduzetnicama u usvajanju tržišnih razmišljanja, stjecanju znanja te ključnih poduzetničkih i socijalnih vještina, financirane su s 250.000 dolara od strane The Coca-Cola Foundation, filantropske zaklade kompanije. Osnažena ekonomska pozicija ženskih poduzetnica pružila je nove mogućnosti za bolji život njih i njihovih obitelji te stvorila čvršći i održiviji temelj za izgradnju budućnosti u Hrvatskoj. „Ženska perspektiva“ je završena krajem 2019. godine i osigurala je bolju poslovnu perspektivu za 65 poduzetnica iz sedam županija.

The Coca-Cola Company stoga danas slavi snažne žene u Hrvatskoj i diljem svijeta koje uz podršku i pruženu priliku stvaraju vrijednost za cjelokupnu zajednicu i služe kao vrijedan uzor budućim generacijama. Ovakvu širinu podrške kompanija ne bi mogla osigurati samostalno i stoga je zahvalna svim partnerima na strasti, posvećenosti i ujedinjenosti u ostvarenju zajedničkog cilja.

The Coca-Cola Company ostaje posvećena ispunjenju svoje svrhe, a ona je donijeti osvježenje ljudima te kroz održivi pristup predvoditi pozitivne promjene i stvarati bolju zajedničku budućnost za sve dionike u lancu vrijednosti. Iako ponosni zbog ostvarenja velikog cilja, svjesni smo kako se žene i dalje svakodnevno susreću s preprekama koje koče njihov napredak i stoga ćemo u skladu s našom misijom i svrhom nastaviti pružati podršku poduzetnicama diljem svijeta potičući ih na puno ispunjenje svojih potencijala. U svjetlu pandemije Covid-19 i pogoršanja socioekonomske situacije diljem svijeta, naši napori imaju još veću važnost te ćemo pred sebe stavljati još ambicioznije ciljeve, a na putu do njihovog ostvarenja dosegnuti i osnažiti još veći broj žena pružajući im novu perspektivu za napredak i doprinoseći dobrobiti cjelokupne lokalne zajednice.

Tagovi: Coca-Cola, The Coca-Cola Company, žene poduzetnice, Međunarodni dan žena
PROČITAJ I OVO
Deutsche Bahn: Dugotrajne zabrane korištenja prijevoza onima koji ne nose maske
MASKE
Deutsche Bahn: Dugotrajne zabrane korištenja prijevoza onima koji ne nose maske

BERLIN - Njemačke željeznice (Deutsche Bahn DB) izrekle su prve dugoročne zabrane korištenja njihovih prijevoznih sredstava osobama koje su odbijale nositi zaštitne maske, prenose njemački mediji u nedjelju.

Belgijski Vision Healthcare preuzeo slovenski Sensilab
AKVIZICIJE
Belgijski Vision Healthcare preuzeo slovenski Sensilab
LJUBLJANA - Belgijska kompanija Vision Healthcare sa sjedištem u Kotrijku, u vlasništvu Yvana Vindevogela, napravila je novi iskorak u planiranoj evropskoj strategiji konsolidaciji - postala je stopostotni vlasnik slovenskog Sensilaba.
Vindiji devet ugovora vrijednosti 22 milijuna kuna
RURALNI RAZVOJ
Vindiji devet ugovora vrijednosti 22 milijuna kuna
VARAŽDIN - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i državni tajnik Zdravko Tušek u subotu su u Varaždinu prehrambenoj tvrtki Vindija uručili devet ugovora iz Programa ruralnog razvoja, ukupne vrijednosti odobrene potpore od 22 milijuna kuna.
Kina će do kraja godine proizvesti tri milijarde doza cjepiva protiv korone
CJEPIVO
Kina će do kraja godine proizvesti tri milijarde doza cjepiva protiv korone
PEKING - Kina će do kraja godine najvjerojatnije proizvesti tri milijarde doza cjepiva protiv covida-19, rekao je u subotu dužnosnik Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva (NHC).
Percač: Neka HEP financira zdravstveni sustav
JASNA PORUKA
Percač: Neka HEP financira zdravstveni sustav
ZAGREB - Diana Percač, predsjednica HUP-ove Koordinacije veledrogerija, na N1 televiziji govorila je o dugu veledrogerijama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE