GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Thomas Cook u problemima, traži pomoć kineskog dioničara

Thomas Cook u problemima, traži pomoć kineskog dioničara
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.07.2019 / 21:32
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Britanska putnička agencija Thomas Cook pregovara s najvećim dioničarom Fosun Tourismom i zajmodavcima o financijskoj injekciji od 750 milijuna funti (940,9 milijuna dolara) kako bi premostila teškoće pogoršane slabom potražnjom na europskom tržištu.
Najstarija putnička agencija u svijetu sučeljava se s padom potražnje za paket aranžmanima, visokim dugovima i posljedicama vrućeg prošlogodišnjeg ljeta u Europi koje je rezultiralo smanjenim rezervacijama.
Danas su objavili da su im rezervacije paket aranžmana za ljetni odmor smanjene devet posto, a one u poslovanju sa zračnim prijevozom putnika tri posto, zbog čega će vjerojatno u drugoj polovini godine zabilježiti nižu operativnu dobit nego u istom razdoblju prošle godine.

Stoga su najvećem dioničaru Fosun Tourismu predložili da preuzme kontrolu nad temeljnim poslovanjem s paket aranžmanima, čime bi stekao i manjinski udio u poslovanju sa zračnim prijevozom putnika.

Razmatraju i mogućnost prodaje poslovanja za zračnim prijevozom i ogranka u nordijskim zemljama.

Ove su godine odlučili provesti stratešku analizu poslovanja a u međuvremenu ih je zateklo naglo zaoštravanje izazova na europskom tržištu putovanja.

"Nakon procjene širokog spektra mogućnosti za smanjenje našeg duga i za postavljanje financija na održivije temelje, odbor je odlučio pokrenuti plan dokapitalizacije poslovanja", naveo je u priopćenju izvršni direktor Peter Fankhauser.

"Nitko od nas nije želio takav ishod za naše dioničare, ali prijedlog predstavlja pragmatično i odgovorno rješenje ", doda je Fankhauser.
Novac će Thomasu Cooku omogućiti pripremu nadolazeće zimske sezone i fleksibilnost kod ulaganja u poslovanje.
Ove je godine tržišna kapitalizacija londonske tvrtke više nego prepolovljena i trenutno iznosi oko 225 milijuna dolara. Neposredno nakon uvrštenja dionica u burzovnu kotaciju 2007. godine iznosila je oko četiri milijarde dolara.

U posljednje su vrijeme u više navrata upozoravali na moguće slabije poslovne rezultate, budući da su zbog slabe potražnje bili prisiljeni pojačati promotivne aktivnosti i ranije ponuditi popuste i akcije no što im je do sada bio običaj.

Prošle su godine u poslovanju s paket aranžmanima zabilježili 11 milijuna klijenata i prihode od 7,4 milijarde funti. Odjel zračnog prijevoza, koji uključuje i njemačkog prijevoznika Condor, ostvario je prihode od 3,5 milijuna funti.

Tagovi: Thomas Cook, Fosun Tourism, Fosun, Condor
PROČITAJ I OVO
Generali potvrdio ciljeve, najavljuje rast dividende
DAN INVESTITORA
Generali potvrdio ciljeve, najavljuje rast dividende
MILANO - Generali je na virtualnom Danu investitora financijskoj zajednici predstavio ažurirane informacije o napretku svoje trogodišnje strategije Generali 2021.
Uređaj Therapy Air iOn služi kao pročišćivač i ionizator zraka
UREĐAJI
Uređaj Therapy Air iOn služi kao pročišćivač i ionizator zraka
ZAGREB - Ovaj visokosofisticirani uređaj uklanja do 99,99% onečišćujućih tvari u zraku i nema štetnih nuspojava.
Telemach Hrvatska novi klijent u portfelju agencije Ascanius Media
UGOVOR
Telemach Hrvatska novi klijent u portfelju agencije Ascanius Media
ZAGREB – Medijska agencija Ascanius Media potpisala je ugovor o suradnji s kompanijom Telemach Hrvatska, koja i dalje djeluje pod brendom Tele2, jednom od vodećih telekomunikacijskih kompanija u Hrvatskoj.
NEXE-u međunarodni certifikat kvalitete
CERTIFIKAT
NEXE-u međunarodni certifikat kvalitete
NAŠICE - Tvornica cementa i vodeći proizvođač, prijevoznik i ugrađivač svježeg betona u Republici Hrvatskoj NEXE d.d, nagrađena je međunarodnim „ICERTIAS Customers’ Friend” certifikatom čime je prepoznata vrhunska razina usluge tvrtke.
Disney otpušta blizu 32.000 radnika
REZOVI
Disney otpušta blizu 32.000 radnika
LOS ANGELES - Disney je izvijestio kako je primoran otpustiti blizu 32.000 radnika dok tematski parkovi ove kompanije zjape prazni širom svijeta uslijed teških posljedica pandemije koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE