GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Thyssenkrupp će u Kanadi graditi prvi veliki pogon za proizvodnju zelenog vodika

Thyssenkrupp će u Kanadi graditi prvi veliki pogon za proizvodnju zelenog vodika
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2021 / 08:54
Autor: SEEbiz / H

OTTAWA - Njemački industrijski div Thyssenkrupp dobio je narudžbu za gradnju postrojenja u kanadskom Varennesu u kojem će se elektrolizom vode proizvoditi zeleni vodik, biogorivo s važnom ulogom u prijelazu na obnovljive izvore energije.

Podružnica Uhde izgradit će tvornicu za kanadsku državnu elektroenergetsku tvrtku Hydro-Quebec, koja spada među najveće proizvođače struje iz energije vode u Sjevernoj Americi zahvaljujući ogromnim vodnim resursima tog područja, objavio je u ponedjeljak Thyssenkrupp.

Vrijednost narudžbe nije navedena.

U pogonu će se elektrolizom vode proizvoditi 11.100 metričkih tona vodika godišnje, koji će se potom zajedno s kisikom koristiti za proizvodnju biogoriva.

Pogon će raspolagati strujnim kapacitetom od 88 megavata i "bit će među prvim i najvećim pogonima u svijetu za proizvodnju zelenog vodika", navodi se u priopćenju.

"Quebec kao regija i Hydro-Quebec kao klijent nude nam idealne uvjete da prvi puta instaliramo našu tehnologiju elektrolize vode u razmjerima od više megavata", istaknuo je izvršni direktor thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineersa Denis Krude.

Proizvodnja bi trebala početi u drugoj polovini 2023. godine.

Elektroliza vode ključna je tehnologija za prijelaz industrije i sektora transporta na obnovljive izvore energije a Thyssenkrupp u posljednje vrijeme puno ulaže u to područje, ističe agencija dpa.

Tagovi: Thyssenkrupp, zeleni vodik, vodik, biogorivo
PROČITAJ I OVO
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
POVLAČENJE
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
ZAGREB . Kaufland je objavio je kako iz prodaje povlači jedan prehrambeni proizvod. U pitanju je K Classic Sol morska krupna u bočici od 110 grama (GTIN 4063367419300, najbolje upotrijebiti do: siječnja 2028 godine, broj serije: 401017).
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE