GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Todorić: Plenković je oteo Agrokor kako bi ga predao Rusima

Todorić: Plenković je oteo Agrokor kako bi ga predao Rusima
OBJAVIO MAILOVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2020 / 12:40
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - Ivica Todorić najavio je kako će izaći s novim dokazima vezano za aferu Agrokor i otkrićima u djelovanju grupe Borg. Konferencija za medije održava se u City Plazi u Zagrebu. Todoriću je ovo prva veća tiskovna konferencija od kad se iz Londona, gdje je bio u bjegu, vratio u Hrvatsku.

Todorić tvrdi kako su mu dostavljeni do sada tajni dokumenti (uglavnom je riječ o mailovima) koji potvrđuju postojanje organizirane kriminalne grupe na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem. Riječ je dokumentima koje DORH koristi u svojoj istrazi, tvrdi Todorić.

- Ta je grupa sa predumišljajem vršila kaznene radnje isključivo u cilju prisilnog oduzimanja Agrokora u korist ruskih investitora Sberbanke i VTB banke', navodi se u materijalima koje je Todorić podjelio novinarima.

Bivši gazda Agrokora tvrdi da Plenković zloupotrebljava svoju državnu funkciju radi blokade državnih institucija sa namjerom sprečavanja nezavisnog procesuiranja odgovornih za aferu Agrokor.

'Unatoč tome imamo neupitne dokaze da su Plenković i grupa Borg mjesecima prije bilo kakve javne informacije o Agrokoru pripremili Ugovor 21. ožujka 2017. s ciljem prisilnog prijenosa imovine Agrokora na Sbernak i VTB banku', tvrdi Todorić.

Podsjetimo, Uskok je u odbacio kaznene prijave koje je Todorić podnio protiv skupine Borg.

Todorić je bio prijavio Martinu Dalić za kazneno djelo zločinačkog udruživanja, zloupotrebu položaja i ovlasti te za zloupotrebu povlaštenih informacija.

Ujedno je prijavio još nekoliko fizičkih i pravnih osoba za počinjenje spomenutih zloupotreba u sastavu zločinačkog udruženja i to bivšeg izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka, Thomasa Wagnera i američki fond Knighthead Capital Management te Adama Pieczonku iz Knightheada, Branimira Bricelja iz Altera savjetovanja i odvjetnika Tina Doličkog.

Todorić je u listopadu prošle godine podnio još jednu kaznenu prijavu, ovoga puta protiv premijera Andreja Plenkovića i Martine Dalić za zloupotrebu položaja i ovlasti, dok je Antu Ramljaka, Branimira Bricelja, Tomislava Matića, Zorana Besaka i Borisa Šavorića prijavio za pomaganje u zloupotrebi.

Sve je te prijave Uskok odbacio, ali to Todorića nije obeshrabrilo.

Sredinom rujna prošle godine putem odvjetnika je na Županijskom sudu u Zagrebu podnio prijedlog za provođenje istrage protiv Dalić, Ramljaka, Plenkovića, Bricelja, Matića, Besaka, Šavorića, Doličkog te Wagnera, Pieczonke i Knightheada. Sudac istrage odluku o slučaju još nije donio.

Tagovi: Ivica Todorić, Andrej Plenković, Agrokor, Sberbank, skupina Borg
PROČITAJ I OVO
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE