GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević drobilicu kupuje od tvrtke osumnjičenika iz afere Vjetroelektrane

Tomašević drobilicu kupuje od tvrtke osumnjičenika iz afere Vjetroelektrane
DROBILICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.08.2021 / 17:43
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - Grad Zagreb odabrao je u srijedu najpovoljnije ponude za kupnju drobilice i usitnjavača glomaznog otpada, opreme kojom će gradska tvrtka Čistoća posao oporabe glomaznog otpada, umjesto privatnih tvrtki, preuzeti na sebe, a za kupnju se izdvaja nešto manje od šest milijuna kuna.

Dva stroja ukupno su vrijedna nešto manje od šest milijuna kuna, a njihova nabava sufinancirat će se, prema ranije potpisanom ugovoru, iz fondova Europske unije, i to u iznosu od 50 posto, doznaje se iz Gradske uprave.

Odluka je donesena nakon što je prošli utorak gradonačelnik Tomislav Tomašević poništio javni natječaj za oporabu glomaznog otpada. Tada je najavio da će taj posao od sada, umjesto privatnih tvrtki, raditi gradska tvrtka Čistoća, istaknuvši da će se tako, prema procjeni Čistoće, uštedjeti oko 33 milijuna kuna godišnje na glomaznom otpadu.

U odluci o odabiru koju je potpisao Tomašević navodi se da je otvoreni postupak javne nabave bio podijeljen u grupe - u jednoj je tražena ponuda za kupnju mobilne drobilice za građevinski otpad, a u drugoj mobilni usitnjavač za glomazni otpad.

Najpovoljniju ponudu za kupnju mobilne drobilice dala je tvrtka Lager Bašić iz Donjeg Stupnika, u vrijednosti od 3.146.000 kuna bez PDV-a, a za mobilni usitnjavač najpovoljnija je bila ponuda tvrtke O-K TEH iz Zagreba u iznosu od 2.749.000 kuna bez PDV-a.

U javnom natječaju pristigle su još dvije ponude, no tvrtka GRA-PO iz Gornjeg Stupnika za nabavu drobilice ocijenjena je kao nepravilna jer nisu dostavili tehničku specifikaciju, a nepravilnom je ocijenjena i ponuda grupe TEKNOXGROUP HRVATSKA iz Zagreba jer nisu upotpunili svoju ponudu onako kako je to tražio Grad Zagreb.

Podsjetimo, tvrtka Lager Bašić u vlasništvu je Milenka Bašića, javnosti poznatog iz afere Vjetroelektrane. Naime njega i Dragana Stipića Uskok sumnjiči da su bivšoj državnoj tajnici u Ministarstvu uprave i gradonačelnici Knina Josipi Rimac nudili 45 tisuća eura mita kako bi im pogodovala pri dobivanju dozvola za gradnju vjetroelektrane Krš-Pađene. Bašić i Stipić su na ispitivanju u Uskoku u veljači negirali počinjenje kaznenog djela.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Čistoća, drobilica, Milenko Bašić, Lager Bašić, afera vjetroalaktrane, odvoz glomaznog otpada, Petar Pripuz, Zagrebački holding
PROČITAJ I OVO
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
RAST
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
ZAGREB – Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prva tri mjeseca 2024. godine.
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE