GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Prislušni uređaji u Holdingu standardna praksa

Tomašević: Prislušni uređaji u Holdingu standardna praksa
GRADONAČELNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2022 / 13:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u utorak kako su protuprislušni pregledi u Zagrebačkom holdingu uobičajena praksa iz kataloga brojnih usluga vezanih za korporativnu sigurnost, usmjerena na izbjegavanje nepravilnosti i korupcije.

Tomašević je na redovitoj konferenciji za novinare rekao kako je korporativna sigurnost sastavni dio poslovanja velikih kompanija, posebice kada se radi o velikim javnim nabavkama, a riječ je o opciji "koja će se možda koristiti, a možda i neće".

"S obzirom i na različite optužnice Uskoka, tu je bilo svega i svačega, Uprava Holdinga i u tom smislu želi unaprijediti korporativnu sigurnost", pojasnio je napomenuvši kako to nema veze sa "curenjem" imena djelatnika Holdinga koji su proglašeni viškom.

Osvrnuo se i na najavljenu forenziku vodovodnih cijevi, istaknuvši kako ona još nije gotova, a riječ je o standardnom postupku da bi se utvrdilo kako je točno došlo do pucanja i isključila mogućnost ljudske greške.

Napomenuo je da se u zagrebačku vodoopskrbnu mrežu nije ulagalo 20 godina, iako su prije 15 godina s tom svrhom emitirane obveznice Zagrebačkog holdinga. Riječ je o investiciji od barem dvije milijarde kuna, čija će provedba trajati sedam-osam godina.

Upitan prijeti li građanima kriza u distribuciji plina, Tomašević je odgovorio kako je to u nadležnosti države. Pritom je podsjetio kako je već govorio da Hrvatska treba smanjiti ovisnost o uvozu fosilnih goriva jer to nije samo ekološko već i pitanje energetske sigurnosti.

Također je potvrdio da će desetak zagrebačkih mjesnih odbora biti prenamijenjeno u vrtiće. S tim u vezi, u planu je otvoriti 60 radnih mjesta, rekao je.

Korlaet: Zagreb među sto gradova nositelja zelene tranzicije u svijetu

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet izvijestio je da je Zagreb uvršten među sto europskih gradova u sklopu misije Europske unije "Net Zeto Cities" kao nositelj zelene tranzicije klimatski neutralnih i pametnih gradova.

Provedba počinje 13. lipnja u Bruxellesu samitom 100 gradonačelnika odabranih gradova, rekao je, a time će Zagreb dobiti pristup sredstvima od 360 milijuna eura iz europskog Fonda Obzor – Horizon do 2030. godine.

Sredstva su namijenjena izradi projektne dokumentacije za pripremu projekata u zgradarstvu, prometu i dekarbonizaciji sustava grijanja i hlađenja.

Sudjelovanje u ovakvim inicijativama put je ka održivosti i prestanku ovisnosti o fosilnim gorivima, napomenuo je, istaknuvši kako je riječ je o velikome iskoraku u području klimatske neutralnosti i zelene tranzicije.

Istraživačke i inovacijske mjere unutar projekta ponuditi će i mogućnosti pokretanja zajedničkih inicijativa i jačanja suradnje u sinergiji s drugim programima EU-a, rekao je Korlaet.

Tagovi: Tomislav Tomašević, prislušni uređaji, Zagrebački holding, Luka Korlaet
PROČITAJ I OVO
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
OTKAZI
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
BARCELONA - Španjolsko-njemački cava div Freixenet, poznat po svojim karakterističnim crnim staklenim bocama pjenušavog vina, otpustit će 80% svojih radnika u Kataloniji dok se sjeveroistočna španjolska regija bori sa sušom koja traje više od tri godine i ozbiljno je pogođena proizvodnja grožđa.
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE