GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomaž Štokelj novi generalni direktor HSE

Tomaž Štokelj novi generalni direktor HSE
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.11.2022 / 20:57
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Nadzorni odbor Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) imenovao je Tomaža Štoklje novim generalnim direktorom krovne tvrtke grupe HSE. Svoj četverogodišnji mandat započinje u utorak.

Kako navode iz HSE-a, Tomaž Štokelj izabran je između nekoliko predloženih kandidata na temelju osobnog poziva nadređenih i preporuke vanjske HR agencije.

Prva nadzornica Nevenka Hrovatin napisala je da je Štokl, koji je praktički cijeli radni staž radio u energetici i "zna industriju u dušu", jednoglasno ocijenjen kao najpogodniji kandidat za čelnog čovjeka tvrtke.

"Očekujemo da će svojim kompetencijama i iskustvom značajno doprinijeti premošćivanju izvanredne situacije na području opskrbe električnom energijom u Sloveniji te zadržati poziciju najvećeg slovenskog proizvođača i jednog od vodećih trgovaca električnom energijom u regiji", njezine je riječi sažeo HSE .

Štokelj je karijeru započeo kao inženjer elektrotehnike u Soškim elektrarnama Nova Gorica, a nastavio ju je graditi kao mladi istraživač na Fakultetu za elektrotehniku Sveučilišta u Ljubljani, gdje je i magistrirao i doktorirao.

Na prijelazu tisućljeća, prema pojašnjenjima HSE-a, sudjelovao je u uspostavi tržišta električne energije i brinuo se za ustroj trgovanja u HSE-u u nastajanju. Godine 2002. postao je izvršni direktor marketinga u HSE-u i bio je odgovoran za prodaju električne energije i sistemske usluge te trgovinu električnom energijom i drugim proizvodima kao što su ugljični kuponi, plinovi, certifikati za obnovljivu energiju itd.

Funkciju je obnašao do 2017. godine, a u tom razdoblju bio je i direktor nekoliko tvrtki koje je HSE otvorio u inozemstvu za potrebe trgovanja električnom energijom te član upravnog odbora termoelektrane Russe u Bugarskoj.

Nakon odlaska iz HSE-a pružao je konzultantske usluge u području tržišta električne energije i učinkovitog korištenja energije, vodio projekte za tvrtke iz područja energetike te sudjelovao u osnivanju i upravljanju GGE Italija. Od 2021. godine zaposlen je u tvrtki Gen-I unutar Gen grupe kao direktor strateškog upravljanja portfeljem.

Prilikom imenovanja Štokljea, u HSE-u su istaknuli da grupu, kao jedan od dvaju stupova slovenske energetike, čekaju brojni izazovi u narednom razdoblju. Kako su naveli, to se odnosi na osiguranje sigurne i pouzdane proizvodnje električne energije u proizvodnim pogonima grupe, na konstruktivnu suradnju u planiranju i provedbi nacionalnih i europskih strategija za suočavanje s energetskom krizom te na nastavak inicijativa i aktivnosti u polje zelene tranzicije.

"HSE grupa mora postati nositelj zelene tranzicije", napisao je prilikom imenovanja Štokelj, koji će naslijediti Viktora Vračara. U utorak će preuzeti vođenje Elektrane Šoštanj.

Štokelj je kao prvi zadatak naveo osiguranje dostatne, pouzdane i cjenovno konkurentne proizvodnje električne energije te nesmetanu opskrbu slovenskih kupaca tijekom energetske krize. Također je najavio da će HSE grupa imati vodeću ulogu u ekonomski i socijalno pravednoj zelenoj tranziciji energetskog sektora uz ubrzana ulaganja u obnovljive izvore energije, izvore fleksibilnosti i u razvoj novih usluga, s ciljem što većeg dugoročna samodostatnost slovenskog elektroenergetskog sustava.

Dolaskom Štoklje na čelo HSE-a oba stupa slovenske energetike dobivaju novo vodstvo. Od 1. studenog Dejan Paravan, koji je dosad radio u upravi Gen-I-ja, preuzeo je vođenje Gen energije kao krovne tvrtke Gen grupe.

Tagovi: Tomaž Štokelj, Holding slovenske elektrarne, Nevenka Hrovatin
PROČITAJ I OVO
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
OTKAZI
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
BARCELONA - Španjolsko-njemački cava div Freixenet, poznat po svojim karakterističnim crnim staklenim bocama pjenušavog vina, otpustit će 80% svojih radnika u Kataloniji dok se sjeveroistočna španjolska regija bori sa sušom koja traje više od tri godine i ozbiljno je pogođena proizvodnja grožđa.
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE