GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tramontana: Dići ćemo kredit radi izbjegavanja stečaja Hrvatske brodogradnje Trogir

Tramontana: Dići ćemo kredit radi izbjegavanja stečaja Hrvatske brodogradnje Trogir
KREDITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2021 / 12:17
Autor: SEEbiz
TROGIR - Direktor Brodotrogira Mateo Tramontana u utorak je najavio da će Brodotrogir dići kredit kako bi izmirio dug tvrtke-kćeri Hrvatska brodogradnja Trogir od oko 3,7 milijun kuna, zbog kojeg je ona u blokadi 126 dana te je Fina podnijela prijedlog Trgovačkom sudu u Splitu za otvaranje stečaja.

"Dug Hrvatske brodogradnje Trogir je oko 3,7 milijuna kuna i mi namjeravamo uskoro podići kredit koji će biti veći od tog iznosa, radi izmirivanja tog duga i uklanjanja razloga za pokretanje stečaja, ali i za nastavak aktivnosti restrukturiranja tvrtke," rekao je Tramontana za Hinu.

On je također rekao kako će vlasnik Brodotrogira Danko Končar prodati Marinu, jednu od tvrtki kćeri u Brodotrogiru.

"Imamo kupca za Marinu i u tijeku su aktivnosti oko njene prodaje, a od novca dobivenog prodajom izmirit ćemo financijske obveze prema radnicima i kreditne obveze," kazao je Tramontana.

Objasnio je kako Hrvatska brodogradnja Trogir ima 106 radnika od kojih 76 radi, a ostali su bez posla.

"U Brodotrogiru kao krovnoj tvrtki ukupno je 405 zaposlenih, od kojih je oko 10 posto tehnološki višak i trenutačno smo angažirani u iznalaženju načina kako riješiti tu situaciju," rekao je Tramontana.

Podsjetio je kako je u prošlu nedjelju održan sastanak s predstavnicima Stožera za obranu Trogira koji potražuje višemjesečne neisplaćene plaće za radnike, kako bi se prevladale poteškoće u trogirskom brodogradilištu.

"Na sastanku je pomoću Skypea bio i vlasnik Brodotrogira Danko Končar te je postignut visoko stupanj razumijevanja da se u međusobnoj suradnji rješavaju poteškoće u trogirskom brodogradilištu," kazao je Tramontana.

Tagovi: Mateo Tramontana, Hrvatska brodogradnja Trogir, Brodotrogir, Danko Končar
PROČITAJ I OVO
Istraživanje PwC-a: Većini hrvatskih tvrtki za rast najvažnija Srbija
OČEKIVANJA
Istraživanje PwC-a: Većini hrvatskih tvrtki za rast najvažnija Srbija
ZAGREB - John Gašparac, voditelj usluga revizije i računovodstvenog savjetovanja za Hrvatsku tvrtke PricewaterhouseCoopers, gostovao je u Novom danu N1 televizije i komentirao istraživanje koje je ta tvrtka provela, a u kojoj se vidi usporedba očekivanja menadžera i predsjednika uprava u Republici Hrvatskoj s onima u svijetu što očekivati od koronakrize.
Otkazi za 35 zaposlenika Holdinga
REZOVI
Otkazi za 35 zaposlenika Holdinga
ZAGREB - Trideset i pet zaposlenika zagrebačkog Holdinga krajem mjeseca će dobiti otkaz.
Cinkarna isplaćuje dividendu od čak 21 eura po dionici
ODLUKE
Cinkarna isplaćuje dividendu od čak 21 eura po dionici
CELJE - Cinkarna Celje raspodijelit će gotovo cijelu raspodjeljivu dobit među dioničarima. Dok su Uprava i Nadzorni odbor predložili da dividenda po dionici iznosi 11 eura bruto, dioničari su na današnjoj skupštini podržali protuprijedlog prema kojem će dobiti dividendu od 21 eura po dionici.
Nexe Grupa i Nexe d.d zadržavaju dobit iz 2020.
ODLUKE
Nexe Grupa i Nexe d.d zadržavaju dobit iz 2020.
NAŠICE - Glavne skupštine Nexe Grupe i Nexe d.d. u utorak su donijele odluku da se lanjska dobit Nexe Grupe od 18,89 milijuna kuna i Nexe d.d od 99,1 milijun kuna rasporedi u zadržanu dobit.
IKEA u Francuskoj kažnjena s 1,2 milijuna dolara zbog špijuniranja zaposlenika
KAZNA
IKEA u Francuskoj kažnjena s 1,2 milijuna dolara zbog špijuniranja zaposlenika
PARIZ - Francuski sud je u utorak kaznio IKEA-u s novčanom kaznom od 1,2 milijuna američkih dolara zbog špijuniranja svog francuskog osoblja, nakon što je najveći svjetski proizvođač namještaja proglašen krivim za neprimjereno prikupljanje podataka o svojim zaposlenicima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE