GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Trećina poduzetnika još nisu dobili Covid kredite

Trećina poduzetnika još nisu dobili Covid kredite
KREDITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.11.2020 / 10:16
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Hamag-Bicro bio je prva institucija koja je u izvanrednim okolnostima ponudila prigodnu kreditnu liniju Covid-19, ali mnogi poduzetnici i dalje se žale na sporu realizaciju.

Prema brojkama koje iznose u ovoj agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, za taj kredit pristiglo je 3957 zahtjeva, do danas su svi obrađeni, a odobreno ih je 2691, i to u iznosu od 1,29 milijarde kuna. Iz toga proizlazi da od onih koji su ga tražili, kredit Covid-19 do danas nije dobilo njih više od trećine. Kada je riječ o ESIF mikro zajmu za obrtna sredstva, zaprimljen je 1171 zahtjev, do kraja ovog tjedna bit će svi obrađeni, a odobreno ih je 556, u iznosu od oko 84,1 milijun kuna.

Dok se poduzetnici žale na dugu proceduru obrade, u Hamag-Bicrou iznose i drugu stranu situacije - da znatan broj poduzetnika nije dostavio kompletnu dokumentaciju. Na to su reagirali "unutarnjom reorganizacijom rada" i svi su poduzetnici dobili priliku da upotpune dokumentaciju.

Daljnja brzina obrade takvih zahtjeva ovisila je i o brzini dostave tražene dokumentacije, objašnjavaju. K tome, u usporedbi s prošlom godinom, Hamag-Bicro morao je obraditi četiri do pet puta više zahtjeva - lani, primjerice, 1782, a samo od početka koronakrize morao se nositi s njih čak 7759, uključujući i moratorij. Dodaju kako taj broj i dalje raste s obzirom na to da je poduzetnicima još na raspolaganju osam različitih programa.

Kako bi osigurali sredstva za sve one koji budu pozitivno ocijenjeni, osigurali su da se inicijalna alokacija od 1,14 milijardi kuna poveća na 3 milijarde kuna i angažirali "sve dostupne kapacitete". U vrijeme koronakrize, dodaju, na nacionalnoj su razini plasirali više sredstava na tržište "nego sve poslovne banke zajedno".

Tagovi: Covid krediti, HAMAG-BICRO
PROČITAJ I OVO
Od sada šaljite novac aplikacijom PostCash u poštanske urede
USLUGE
Od sada šaljite novac aplikacijom PostCash u poštanske urede
ZAGREB – Hrvatska pošta uvela je u ožujku mobilnu aplikaciju PostCash za slanje novca u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru, a od sada je moguće uz pomoć aplikacije slati novac i primateljima u Hrvatskoj u poštanske urede.
Konzum je prvi trgovački lanac u Hrvatskoj u kojem možete plaćati kriptovalutama
KRIPTOVALUTE
Konzum je prvi trgovački lanac u Hrvatskoj u kojem možete plaćati kriptovalutama

ZAGREB - Plaćanje kriptovalutama trenutno je moguće u online prodavaonici, a Konzum ga uskoro uvodi i u ostale prodavaonice diljem Hrvatske.

Falkensteiner uvodi 2G model za sve zaposlenike
2G
Falkensteiner uvodi 2G model za sve zaposlenike
BEČ – Kao austrijska tvrtka, slijedeći odluku Austrijske savezne vlade, od 1. veljače 2022. Falkensteiner uvodi u sve svoje hotele, u svim zemljama u kojima posluje, model 2G za zaposlenike. To znači da će svi zaposlenici, njih 2.500, morati biti cijepljeni ili imati dokaz o preboljenju koronavirusa. Na nove zaposlenike primjenjivat će se 1G pravilo – svi novi zaposlenici moraju biti cijepljeni.
Ryanair pokreće devet novih linija iz Zagreba
LINIJE
Ryanair pokreće devet novih linija iz Zagreba
ZAGREB - Irski avio prijevoznik Ryanair ovog tjedna u Zagreb bazira svoj treći zrakoplov tipa A320 (iz flote Laude) i pokreće dodatnih devet linija,
Šef Moderne: Postojeća cjepiva bit će manje efikasna protiv omikrona
CJEPIVA
Šef Moderne: Postojeća cjepiva bit će manje efikasna protiv omikrona
ZAGREB - Izvršni direktor Moderne predviđa da će postojeća cjepiva biti puno manje učinkovita protiv omikrona i upozorio je da bi mogli proći mjeseci prije nego što farmaceutske tvrtke uspiju proizvesti veću količinu cjepiva koje će djelovati protiv nove varijante koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE