GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tri kineske kompanije i Euro-Asfalt ispadaju iz igre za posao na drugom kolosijeku pruge Divača-Koper

Tri kineske kompanije i Euro-Asfalt ispadaju iz igre za posao na drugom kolosijeku pruge Divača-Koper
PRUGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2020 / 07:19
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Državna revizijska komisija Slovenije poništila je odluku projektne tvrtke 2TDK da prizna sposobnost šest ponuđača za izgradnju drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Divača - Koper, uključujući i konzorcij turskog IC Ictasa i sarajevskog Euro-Asfalta.

Državno revizijska komisija (DVK) zaprimila je tri zahtjeva za reviziju u postupku pravne zaštite pri dodjeli javnog ugovora za glavne građevinske radove na projektu drugog kolosijeka.

Sredinom prošlog mjeseca zahtjev Swietelskog odbijen je kao neosnovan, ali je djelomično udovoljeno zahtjevima Gorenjske gradbene družbe (GGD) i Kolektor CPG.

Prema revizorskoj komisiji, poništene su odluke 2TDK-a da prizna sposobnost tri kineska graditelja, a to su China State Construction Engineering Corporation, China Railway Group i China Gezhouba Group u suradnji sa slovenskim Ginexom, konzorciju turskog IC Ictasa sa sarajevskim Euro-Asphaltom, konzorciju GGD, CGP-u iz Novog Mesta i češkog Metroslava te konzorciju dvaju turskih graditelja YDA i Unitek, navodi RTV Slovenije.

2TDK će morati provjeriti ispunjava li šest konzorcija uvjete i mogu li izvesti posao.

Međutim, Kolektor CPG nije ustanovio kršenje 2TDK kada je priznao sposobnost turske tvrtke Cengiz, kineske tvrtke China Communications Construction Company i Strabaga u suradnji s Edom Züblinom i Gülermakom, priopćila je državna revizijska komisija. Dakle, 2TDK će ih slijedom toga pozvati da sudjeluju u drugoj fazi postupka.

Tagovi: pruga Divača-Koper, Euro-Asfalt, China Communications Construction Company, China State Construction Engineering Corporation, China Railway Group, China Gezhouba Group, Strabag, ICT Ictas,
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE