GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Triglav u 2019. povećao neto dobit 11%

Triglav u 2019. povećao neto dobit 11%
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2020 / 23:55
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Na sjednici 30. ožujka 2020. Nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav odobrio je revidirano godišnje izvješće Grupe Triglav i matične kompanije za 2019.

Grupa koja ima visoku ocjenu "A", u svojoj 120. godini poslovanja održava financijsku stabilnost i dobru kapitalizaciju. Prošle je godine poslovao uspješno, generirajući dobit od poreza prije oporezivanja (indeks 104) od 100,9 milijuna eura (10,4%), 10,9-postotni povrat na kapital i 1,184 milijuna eura dobiti premije osiguranja (indeks 111).

U trenutnim izazovnim okolnostima epidemije, njeno djelovanje je kontinuirano, a usluge prilagođene pojedinačnom tržištu. Zbog velike nestabilnosti okoliša, Grupa još uvijek nije u mogućnosti dati pouzdane procjene utjecaja trenutne situacije na svoje poslovanje.

Provedba dividendne politike osiguravajućeg društva je podređena srednjoročnom održivom postizanju adekvatnosti ciljnog kapitala Triglav grupe, koji će se također uzeti u obzir u ovogodišnjem prijedlogu Uprave i Nadzornog odbora Društva o korištenju akumulirane dobiti za 2019. To će biti formulirano i objavljeno 23. travnja 2020., zajedno sa sazvanom glavnom skupštinom 26. 5. 2020. Osiguranje će uzeti u obzir stanje i usvojene politike i mjera nadležnih institucija, od kojih dioničari će biti obaviješteni na vrijeme

Tagovi: Triglav, Zavarovalnica Triglav
PROČITAJ I OVO
Institut IGH: Uzletjela EBITDA, neto gubitak 3,4 milijuna kuna
PRVI KVARTAL
Institut IGH: Uzletjela EBITDA, neto gubitak 3,4 milijuna kuna
ZAGREB - Institut IGH u prvom je kvartalu ostavrio poslovne prihode od 50,9 milijuna kuna.
Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode
BRODARI
Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode
SPLIT - Jadroplov je u prvom kvartalu ostvario ukupni prihod u iznosu od 219.712.737 kuna, što je za 170.35.563 kuna više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
Enver Moralić novi predsjednik uprave Kutjeva
PROMJENE
Enver Moralić novi predsjednik uprave Kutjeva
KUTJEVO - Kutjevo je objavilo da je predsjednik Uprave Zlatko Romić podnio ostavku iz osobnih razloga, a za novog predsjednika Uprave imenovan je Enver Moralić, dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora.
Metalac nije smanjio dividendu
DIVIDENDA
Metalac nije smanjio dividendu
GORNJI MILANOVAC - Nadzorni odbor gornjomilanovačkog Metalca (MTLC) sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 26. jun, a na dnevnom redu je usvajanje finansijskih izveštaja za 2019. godinu kao i donošenje odluke o raspodeli dobiti.
RegioJet planira izravno povezati Prag s Rijekom
ŽELJEZNICA
RegioJet planira izravno povezati Prag s Rijekom
PRAG - Češka prijevoznička tvrtka RegioJet planira izravno povezati glavni grad Češke, Prag, s hrvatskim lučkim gradom Rijekom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE