GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Troje članova Nadzornog odbora Telekoma Slovenije podnijelo ostavke

Troje članova Nadzornog odbora Telekoma Slovenije podnijelo ostavke
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2020 / 22:06
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Troje članova Nadzornog odbora Telekoma Slovenije podnijelo je ostavke - predsjednik Aleš Šabeder te članice Barbara Cerovšek Zupančič i Bernarda Babič. Razlog je navodno trenutna situacija u nadzornom odboru tvrtke, a Šabeder očekuje isto ponašanje i ostalih nadzornika.

U svojoj ostavci Šabeder je napisao da zbog trenutne situacije i nesuglasica više ne može obavljati svoje dužnosti uz dovoljan stupanj pažljivosti nadzornika te da mu je nemoguće nastaviti raditi kao predsjednik i član nadzornog odbora. Stoga je odlučio dati neopozivu ostavku.

Bivši ministar zdravstva dodao je da, kako bi se izbjegle štetne posljedice za tvrtku i posljedično odgovornost članova Nadzornog odbora, očekuje isto ponašanje ostalih nadzornika, objavio je Telekom Slovenije putem web stranice Ljubljanske burze.

Cerovšek Zupančič iz Deželne banke Slovenije napisala je da zbog trenutne situacije u Nadzornom odboru tvrtke više nije mogla obavljati svoje dužnosti uz dovoljan stupanj pažljivosti nadzornika.

Nešto kasnije, Telekom je objavio da je i Bernarda Babič, zaposlenica Slovenskih željeznica, podnijela ostavku iz nadzornog odbora.

Šabeder je svoj četverogodišnji mandat u nadzornom odboru Telekoma Slovenije započeo 5. lipnja ove godine, nakon što je istekao mandat predstavniku SSH-a među nadzornicima, Dimitriju Marjanoviću. Uz njega, u Nadzornom odboru Telekoma Slovenije kao predstavnici kapitala su i Babičeva i Cerovšek Zupančičeva, Barbara Kürner Čad i Igor Rozman.

Kako javlja Radio Slovenija, Nadzorni odbor podijeljen je za vrijeme Šabederovog mandata, a Šabeder nije formalno podnio prijedlog za promjenu uprave tvrtke na čelu s Tomažem Seljakom. Međutim, naručio je izvanredne revizije zbog raznih anonimnih prijava.

Šabeder je navodno optužen za loše upravljanje Nadzornim odborom i unošenje razdora među njegovim članovima, pa Nadzorni odbor nije uživao dovoljno povjerenja. Jedan od anonimnih prijavitelja protiv njega kaže da je želio zauzeti mjesto predsjednika uprave, pa se spekulira kako želi zapravo utabati put do vrha tvrtke istupajući iz Nadzornog odbora.

Finance izvještavaju na svojoj internetskoj stranici da se sada otvorio prostor za novo zapošljavanje u nadzornom odboru većinskog državnog poduzeća, jer će se glavna skupština po potrebi moći proširiti mogućim novim opozivima ili zamjenama. Očekuje se da će skupština biti sazvana ove godine, iako nije jasno kako, budući da (još uvijek) nema pravne osnove za elektroničke sklopove, dodaje.

Tagovi: Telekom Slovenije, Deželna banka Slovenije, Aleš Šabeder, Barbara Kürner Čad, Igor Rozman, Tomaž Seljak, Barbara Cerovšek Zupančič, Bernarda Babič
PROČITAJ I OVO
Turkish Airlines ugodno iznenadio: Cargo segment zaslužan za dobit
U PLUSU
Turkish Airlines ugodno iznenadio: Cargo segment zaslužan za dobit
ISTANBUL - Turkish Airlines postao je jedan od prvih velikih zrakoplovnih prijevoznika koji je ove godine zabilježio dobit, jer su mu prihodi od tereta pomogli da prevlada oštar pad broja putnika uzrokovan pandemijom koronavirusa.
Washington zagovara ukidanje patenata za cjepivo protiv covida
PATENTI
Washington zagovara ukidanje patenata za cjepivo protiv covida

WASHINGTON - Sjedinjene Države zagovaraju ukidanje zaštite intelektualnog vlasništva za cjepivo protiv covida-19 kako bi se ubrzali proizvodnja i raspodjela dragocjenog seruma u svijetu, priopćila je u srijedu Bidenova administracija.

Energoprojekt u 2020. ostvario milijardu dinara neto dobiti
U PLUSU
Energoprojekt u 2020. ostvario milijardu dinara neto dobiti
BEOGRAD – Energoprojekt holding AD u 2020. godini ostvario je prihod od 28,3 milijardi dinara i neto dobitak od milijardu dinara.
Njemačka, Francuska i Španjolska dogovorile se o borbenom avionu
DOGOVOR
Njemačka, Francuska i Španjolska dogovorile se o borbenom avionu
BERLIN - Francuska, Njemačka i Španjolska dogovorile su se o idućim koracima u razvoju zajedničkog borbenog zrakoplova i nadaju se da će do sredine svibnja usuglasiti sve pojedinosti, izjavio je u srijedu izvor iz njemačkog ministarstva obrane.
Deutsche Post utrostručio dobit zahvaljujući procvatu internetske trgovine
UZLET
Deutsche Post utrostručio dobit zahvaljujući procvatu internetske trgovine
BERLIN - Njemačka logistička tvrtka Deutsche Post izvijestila je u srijedu da je utrostručila dobit u prvom tromjesečju zahvaljujući procvatu internetske trgovine, predviđajući nastavak tog trenda i oživljavanje globalne razmjene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE