GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Trump pozvao na bojkot Goodyeara

Trump pozvao na bojkot Goodyeara
POZIV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.08.2020 / 16:49
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump pozvao je na bojkot kompanije Goodyear Tire & Rubber, optužujući je da se „igra politike“ zabranom radnicima da nose šilterice s natpisom „Make America Great Again“.

„Ne kupujte GOODYEAROVE GUME. ZABRANILI su MAGA na šiltericama“, napisao je Trump na Twitteru, aludirajući na kraticu slogana iz svoje kampanje za predsjedničke izbore 2016. godine.

„Nisam zadovoljan Goodyearom jer se igraju politike", kazao je američki predsjednik na konferenciji za novinare. Dodao je da će zamijeniti njegove gume, ako pronađe alternativu.

Trumpov tweet nadovezao se na vijest televizijske postaje WIBW o tečaju u sjedištu Goodyeara na kojem se raspravljalo o političkim porukama na odjeći i kapama na radnom mjestu.

Američkog predsjednika zasmetala je fotografija s tečaja na kojoj se prikazuju primjerene i neprimjerene poruke. Prihvatljivima su označene "Black Lives Matter" i "Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender Pride" a neprihvatljivima "Blue Lives Matter" i "MAGA".

Trump naglašava da je "sramotno" što tvrtka ne dopušta zaposlenicima isticanje poruka podrške policiji "Blue Lives Matter" a dopušta iskazivanje podrške drugim pokretima, koji su, po njegovim riječima, po svojoj naravi "marksistički".

Iz Goodyeara su odgovorili da spornu fotografiju nije kreirala niti distribuirala korporativna skupina tvrtke.

„Kako bismo što bolje pojasnili našu dugogodišnju korporativnu politiku, (reći ćemo da) Goodyear ima nultu stopu tolerancije prema bilo kojem obliku uznemiravanja i diskriminacije“, priopćila je kompanija.

U ime takve politike Goodyear traži od zaposlenika da izbjegavaju "na radnom mjestu iskazivanje podrške političkoj kampanji bilo kojeg kandidata ili političke stranke, kao i slične oblike vrbovanja kojima se krše principi rasne pravde i jednakosti“.

Goodyear je prošle godine ostvario prihode od gotovo 15 milijardi dolara. Njegove su gume 2018. bile ugrađene na gotovo četvrtinu novih vozila u SAD-u, prema časopisu Tire Business.

Carine i bojkot omiljeni su politički i ekonomski alati američkog predsjednika, napominje Reuters.

Tagovi: Donald Trump, Goodyear
PROČITAJ I OVO
Stiže državna pomoć za srpske hotele
POMOĆ
Stiže državna pomoć za srpske hotele
BEOGRAD - Isplata ove pomoći odobrena je za 314 hotelskih objekata, koji zapošljavaju skoro 10.000 ljudi, a odluka o ovoj pomoći doneta je u cilju podrške poslovanju u uslovima epidemije virusa korona.
Marić: Veledrogerijama 300 milijuna kuna do kraja tjedna
NAJAVE
Marić: Veledrogerijama 300 milijuna kuna do kraja tjedna
ZAGREB – Ministar financija Zdravko Marić rekao je danas vezano za dug veledrogerijama da će se 300 milijuna kuna koje će se platiti u okviru preraspodjele i prije rebalansa, planira provesti do kraja ovog tjedna, te vjeruje kako neće doći do nestašice lijekova.
MK Mountain Resort uveo fleksibilne uslove rezervecije sa covid garancijom
FLEKSIBILNO
MK Mountain Resort uveo fleksibilne uslove rezervecije sa covid garancijom
BEOGRAD - Kompanija MK Mountain Resort objavila je danas da je uvela fleksibilnje uslove rezervacije sa covid garancijom, koja podrazumeva refundaciju uplaćenih sredstava u celosti, te da je mesec i po dana pred otvaranje zimske sezone, hotel "Grand" na Kopaoniku spreman da primi goste.
Beroš: Razumijemo veledrogerije, ali povećavaju pritisak pred rebalans
DUG BOLNICA
Beroš: Razumijemo veledrogerije, ali povećavaju pritisak pred rebalans
ZAGREB - Ministar zdravstva Beroš rekao je u srijedu nakon užega Kabineta Vlade da su razgovarali o dugu i rješenjem u vezi s veledrogerijama koje su uvjetovale isporuku lijekova, razumije ih, ali kaže kako je činjenica da povećavaju pritisak pred izbore i rebalans proračuna.
Preminuo volonter koji je primio cjepivo s Oxforda
CJEPIVO
Preminuo volonter koji je primio cjepivo s Oxforda
LONDON - Brazilska zdravstvena služba Avsisa objavila je da je volonter koji je primio cjepivo protiv koronavirusa, a koju su razvili AstraZeneca i Sveučilište Oxford, preminuo u trećoj fazi kliničkog ispitivanja cjepiva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE