GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

TUI osigurao dodatnih 1,8 milijardi eura financijske potpore

TUI osigurao dodatnih 1,8 milijardi eura financijske potpore
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2020 / 11:24
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Njemačka kompanija za organizaciju putovanja Tui Group izvijestila je da je osigurala dodatnih 1,8 milijardi eura pomoći dogovorom s vladom u Berlinu, bankama i privatnim investitorima.

Kompaniju su teško pogodila ograničenja putovanja i pad turizma u pandemiji koronavirusa.

Stoga je s njemačkom vladom, investitorima i bankama u srijedu navečer dogovorila potporu od ukupno 1,8 milijardi eura, koja bi joj trebala pomoći da prebrodi razdoblje ograničenja putovanja, do ključne ljetne sezone 2021.

Paket uključuje dokapitalizaciju s pravom predbilježbe na dionice približne vrijednosti 500 milijuna eura, u kojoj će sudjelovati privatni investitori.

Ministarstvo gospodarstva osigurat će pak 420 milijuna eura za 'tihi' udio koji može biti pretvoren u dionice, te 280 milijuna eura za 'tihi' udio koji neće uključivati tu mogućnost. Ministarstvo će također imenovati dva predstavnika u TUI-jev odbor.

Bude li 'tihi' vlasnički udio pretvoren u dionice, država će u kompaniji imati udio od maksimalno 25 posto plus jednu dionicu.


Dio je paketa i kreditna linija državne razvojne banke KfW od 200 milijuna eura.

„Paket financiranja jača poziciju TUI-ja i osigurava mu dovoljne rezerve likvidnosti u nestabilnom tržišnom okruženju“, objavila je kompanija.

„Mjere koje smo danas odlučili poduzeti važne su jer je kompanija bila profitabilna prije krize s koronavirusom a kao putnička tvrtka suočila se s teškoćama bez presedana", naglasila je glasnogovornica ministarstva gospodarstva.

"Njima podupiremo najvećeg putnog operatora u Njemačkoj kako bi prebrodio teško razdoblje", dodala je.

Vlada je osigurala pomoć TUI-ju i proljetos, u prvom valu pandemije, te u rujnu, podsjeća agencija dpa.

Tihi je udio prema europskim propisima državna pomoć pa novi financijski paket za TUI mora odobriti Europska komisija.

Tagovi: kompanija TUI, globalna putovanja, globalni turizam
PROČITAJ I OVO
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE