GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

TUI osigurao dodatnih 1,8 milijardi eura financijske potpore

TUI osigurao dodatnih 1,8 milijardi eura financijske potpore
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2020 / 11:24
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Njemačka kompanija za organizaciju putovanja Tui Group izvijestila je da je osigurala dodatnih 1,8 milijardi eura pomoći dogovorom s vladom u Berlinu, bankama i privatnim investitorima.

Kompaniju su teško pogodila ograničenja putovanja i pad turizma u pandemiji koronavirusa.

Stoga je s njemačkom vladom, investitorima i bankama u srijedu navečer dogovorila potporu od ukupno 1,8 milijardi eura, koja bi joj trebala pomoći da prebrodi razdoblje ograničenja putovanja, do ključne ljetne sezone 2021.

Paket uključuje dokapitalizaciju s pravom predbilježbe na dionice približne vrijednosti 500 milijuna eura, u kojoj će sudjelovati privatni investitori.

Ministarstvo gospodarstva osigurat će pak 420 milijuna eura za 'tihi' udio koji može biti pretvoren u dionice, te 280 milijuna eura za 'tihi' udio koji neće uključivati tu mogućnost. Ministarstvo će također imenovati dva predstavnika u TUI-jev odbor.

Bude li 'tihi' vlasnički udio pretvoren u dionice, država će u kompaniji imati udio od maksimalno 25 posto plus jednu dionicu.


Dio je paketa i kreditna linija državne razvojne banke KfW od 200 milijuna eura.

„Paket financiranja jača poziciju TUI-ja i osigurava mu dovoljne rezerve likvidnosti u nestabilnom tržišnom okruženju“, objavila je kompanija.

„Mjere koje smo danas odlučili poduzeti važne su jer je kompanija bila profitabilna prije krize s koronavirusom a kao putnička tvrtka suočila se s teškoćama bez presedana", naglasila je glasnogovornica ministarstva gospodarstva.

"Njima podupiremo najvećeg putnog operatora u Njemačkoj kako bi prebrodio teško razdoblje", dodala je.

Vlada je osigurala pomoć TUI-ju i proljetos, u prvom valu pandemije, te u rujnu, podsjeća agencija dpa.

Tihi je udio prema europskim propisima državna pomoć pa novi financijski paket za TUI mora odobriti Europska komisija.

Tagovi: kompanija TUI, globalna putovanja, globalni turizam
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE