GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Turisthotel: Gubitak u prvom kvartalu smanjen 28%

Turisthotel: Gubitak u prvom kvartalu smanjen 28%
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2021 / 09:23
Autor: SEEbiz
ZADAR - Za prvi kvartal ukupni prihodi Grupe Turisthotel iznose 11,711 mil kn, veći su za 6,7%, dok s druge strane ukupni rashodi iznose 30,747 milijuna kuna i manji su za 17,9%, rezultat čega je gubitak u iznosu od 19,036 milijuna kuna, manji za 28%.

Prihodi društva Turisthotela iznose 11, 554 mil kn, veći su za 5,3%, rashodi iznose 29,620 mil kn, manji su za 15,4% te je gubitak 18,066 mil kn i manji je za 24,8%.

Praonica Plat je ostvarila prihode od 243 tis kn te gubitak od 970 tis kn. Društvo je poslovanje prilagodilo mjerama Stožera civilne zaštite, i gradski ugostiteljski objekti rade samo sa otvorenim terasama , dok unutar objekta nema posluživanja. Otvaranje TN Zaton odgođeno je za 15.05.2021. Postoji velika neizvjesnost, ali prema sadašnjem stanju bookinga, može se očekivati bolja sezona od prošlogodišnje. Investicijska ulaganja su smanjena, prilagođena aktualnom stanju neizvjesnosti. Najviše se radi na pripremi projekata, koja za realizaciju čekaju neko novo normalno vrijeme, bez utjecaja koronavirusa.

- Društvo je izloženo riziku promjene tečaja Eur-a, jer veći dio poslovanja Društva vezan za stranu valutu, tako da bi njegova promjena mogla utjecati na rezultate poslovanja Društva. Koronavirus ostaje, još uvijek, najveći i najneizvjesniji širom svijeta rasprostranjeni rizik kako za ljudsko zdravlje tako i za svjetsku ekonomiju. Posebno je jako pogođena turistička industrija u cjelini, pa tako i naše Društvo, kaže se u komentaru Uprave Turisthotela.

Tagovi: Turisthotel, poslovni rezultati, Praonica Plat, hrvatski turizam, TN Zaton
PROČITAJ I OVO
Končar: Erste Plavi traži dividendu od 5,8 kuna
DIVIDENDA
Končar: Erste Plavi traži dividendu od 5,8 kuna
ZAGREB - Treći najveći dioničar Končara, obvezni mirovinski fond Erste Plavi, podnio je protuprijedlog u vezi s odlukom o isplati dividende za 2020. godinu.
Uprava Saponije imenovala tim za zaštitu okoliša i održivi razvoj
POTEZI
Uprava Saponije imenovala tim za zaštitu okoliša i održivi razvoj
OSIJEK - Važnost djelovanja u skladu s načelima održivog razvoja ugrađeni su u misiju i viziju Saponije s ciljem promicanja zaštite okoliša i društveno odgovornog poslovanja.
Renesansa američkih kockarnica na početku 2021.
KOCKANJE
Renesansa američkih kockarnica na početku 2021.
LAS VEGAS - Američke kockarnice izjednačile su se s najboljim tromjesečjem po zaradi u prva tri mjeseca ove godine, jer su se kockari vratili u kockarnice usred pandemije, a internetsko klađenje također je pomoglo povećanju prihoda.
Sally Buzbee prva žena na čelu Washington Posta
GLAVNA UREDNICA
Sally Buzbee prva žena na čelu Washington Posta
WASHINGTON - Sally Buzbee, iskusna novinarka američke agencije Associated Press, imenovana je glavnom urednicom Washington Posta i tako postala prva žena na toj dužnosti u uglednom dnevniku saveznog glavnog grada, objavio je list u utorak.
Damir Bulić ulazi u Upravu Kraša
KARIJERE
Damir Bulić ulazi u Upravu Kraša
ZAGREB - Iz Kraša su izvijestili da je Nadzorni odbor odredio broj članova i sastav Uprave od tri člana.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE