GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Turističke kompanije već traže radnike za iduću sezonu

Turističke kompanije već traže radnike za iduću sezonu
RADNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.09.2021 / 07:42
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U cilju razvoja turizma visoke kvalitete bit će nužno povećati i osigurati cjelogodišnja primanja te poboljšati uvjete rada.

Turističke kompanije već su se krenule osiguravati za sljedeću godinu s radnom snagom, koja će biti najveći izazov u 2022. Iz Valamara javljaju da će nagraditi sve svoje djelatnike za izuzetno zahtjevnu sezonu stimulacijama do 1600 kuna.

Tako je kroz posebne programe nagrađivanja za ovu sezonu Valamar ukupno isplatio oko 24 milijuna kuna,tj. do 4100 kuna po djelatniku, kažu u kompaniji koja je već krenula s regrutiranjem radnika za 2022.

Iz Plave lagune Poslovni dnevnik doznaje da se ove godine vraća na snagu odredba Kolektivnog ugovora o neto stimulacijama za vrijeme sezone pa će radnik kao i u prijašnjim sezonama ostvariti pravo na 3848 kuna – po 900 za svibanj, lipanj i kolovoz, te 1148 kuna za srpanj.

Iz Maistre kažu da su nagradili svoje zaposlenike za ostvarene rezultate u ljetnoj sezoni isplatom novčane nagrade u periodu od srpnja do rujna u ukupnom iznosu od 4200 kuna. Nagrada je isplaćena svim zaposlenicima u radnom odnosu, stalnim i sezonskim.

“Kako bi se zadržali djelatnici u turizmu, u Valamaru je pokrenut program za cjelogodišnje zapošljavanje do naredne turističke sezone. U dogovoru sa sindikatima kroz program zapošljavanja bi 400 najlojalnijih sezonaca u toku jeseni postali stalni radnici na neodređeno i osigurali cjelogodišnji posao”, pojasnili su.

U cilju razvoja turizma visoke kvalitete bit će nužno povećati i osigurati cjelogodišnja primanja te poboljšati uvjete rada.

Već po završetku ove sezone Valamar opet pokreće niz inicijativa iz programa Dobar posao u Valamaru te poziva sve zainteresirane za razvoj karijere u turizmu da se prijave za posao.

Tagovi: hrvatski turizam, turističke tvrtke, Plava laguna, Maistra, turistički radnici, Valamar Riviera
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE