GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Turkish Airlines u svibnju smanjuje broj letova prema Zagrebu

Turkish Airlines u svibnju smanjuje broj letova prema Zagrebu
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2021 / 10:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Turski nacionalni avioprijevoznik u svibnju će ponuditi manji broj tjednih letova između Zagreba i Istanbula u odnosu na travanj.

Turkish Airlines u travnju je nudio i do 9 letova tjedno na direktnoj liniji između Zagreba i Istanbula. Kompanija za svibanj ipak smanjuje broj tjednih operacija između dva spomenuta grada, dostupno je do pet letova tjedno.

Kompanija je početkom travnja nudila veći broj letova na ovoj liniji, bila su dostupna čak dva leta dnevno tri dana u tjednu, kompanija je očito računala na povećanu potražnju oko blagdana Uskrsa. Ipak, broj operacija u svibnju neće biti tako velik. Turkish Airlines će od prvog svibnja smanjiti broj operacija na pet letova tjedno te će na njima prometovati zrakoplovi tipa B737-800 i zrakoplovi iz A320 obitelji.

Direktni letovi između Istanbula i Zagreba u svibnju će biti dostupni ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom, petkom i nedjeljom, s napomenom da su letovi srijedom, petkom i nedjeljom najavljeni u jutarnjem, a ponedjeljkom i četvrtkom u večernjem terminu.

Druga linija Turkish Airlinesa u Hrvatskoj je ona prema Dubrovniku prema kojoj ovaj avioprijevoznik prometuje još od 2016. godine. Kompanija je održala sastanak s predstavnicima Turističke zajednice grada Dubrovnika u siječnju ove godine na temu ponovne uspostave direktne linije između Istanbula i Dubrovnika, koja je u prekidu od izbijanja globalne pandemije. Trenutno je moguće rezervirati let na ovoj liniji za početak lipnja, no kompanija još od siječnja 2020. godine u prodaji drži karte prema i iz Dubrovnika no zatim te letove otkazuje.

Hoće li se Turkish Airlines vratiti u Dubrovnik ove godine to ćemo tek vidjeti, no Zagreb kao odredište ove kompanije ne bi trebao biti upitan. Dapače, u samoj špici sezone, ovisno o restrikcijama, možemo očekivati svakodnevne letove prema glavnom gradu Hrvatske.

Što se tiče šire regije, ovaj poznati avioprijevoznik u svibnju planira prometovati prema Ljubljani (3 puta tjedno), Budimpešti (7 letova tjedno), Beču (14 puta tjedno), Beogradu (11 puta tjedno), Sarajevu (8 puta tjedno), Podgorici (9 puta tjedno), Prištini (5 puta tjedno), Skopju (5 puta tjedno) i Veneciji (7 puta tjedno).

Tagovi: Turkish Airlines, Zračna luka Zagreb
PROČITAJ I OVO
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE