GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tvornica Furnira Palavra otvara veliki pogon u Hrvatskoj

Tvornica Furnira Palavra otvara veliki pogon u Hrvatskoj
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2023 / 07:44
Autor: SEEbiz / indikator.ba
TRAVNIK - Izgradnja i opremanje pogona Tvornice Furnira Palavra u petrinjskoj Poduzetničkoj zoni Mošćenica-Poljana u Hrvatskoj privedeni su kraju, a ta firma od jeseni namjerava zaposliti oko stotinu radnika. Palavra je kompanija iz Nove Bile pored Travnika.

U toku su završne pripreme i testiranje proizvodnog procesa, a svečano otvaranje pogona najavljeno je za septembar ove godine.

Pogon u Mošćenici proteže se na 10 hiljada kvadratnih metara. U njemu su smješteni pilana, pogoni za rezanje, sušenje, skladište i uredski prostori. Trenutno upošljavaju 60 ljudi, a plan je da ta brojka dosegne oko stotinu. Približno 90% proizvoda Palavra izvozi na tržišta Evropske unije i Bliskog istoka, prenosi Hina.

Predrag Palavra je 2015. godine s Gradom Petrinjom potpisao ugovor o kupovini 3,5 hektara zemljišta u Poslovnoj zoni Mošćenica-Poljana. Nakon prikupljanja dokumentacije i potrebnih dozvola, izgradnja pogona počela je 2019. godine, no epidemija korone, a potom i potres odužili su čitav proces.

– Pogon je izgrađen zbog potrebe za proširenjem naših kapaciteta. Odlučili smo se za Petrinju prije svega zato što nam je dostupnija sirovina koju u Bosni i Hercegovini uvozimo iz Hrvatske, a i zbog nekih pogodnosti, jer Grad Petrinja je na području od posebne državne skrbi i tu smo imali neke programe koje smo započeli. Nažalost, tokom gradnje se dogodila korona koja je znatno usporila promet roba i usluga – kaže kćerka vlasnika pogona Ana Palavra i direktorica firme za proizvodnju u Bosni i Hercegovini.

Tagovi: Tvornice Furnira Palavra, poduzetnička zona Mošćenica-Poljana
PROČITAJ I OVO
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
AKVIZICIJE
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
BEOGRAD - Mađarski fond privatnog kapitala Hodler Asset Management preuzeo je preostlaih 32% udjela u srpskoj kompaniji Superior Foods Bačinci, čime je postao jedini vlasnik, izvijestili su savjetnički timovi BDK Advokata i odvjetničkog ureda Nikolić koji su savjetovali kompanije u transakciji.
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
KAŠNJENJE
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
PODGORICA - Turska kompanija Zeren Group, koja je ranije najavila da će početkom godine otvoriti prvu Starbucks kafeteriju u Podgorici, navodno se suočava sa problemom jer ne može da nađe adekvatan prostor po prihvatljivoj cijeni, kazali su portalu Investitor dva izvora upućena u proces, insistirajući na anonimnosti.
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE