GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

TZ Malog Lošinja i Arena Hospitality grupi svjetska priznanja za odgovorni turizam

TZ Malog Lošinja i Arena Hospitality grupi svjetska priznanja za odgovorni turizam
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.11.2020 / 17:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Turistička zajednica grada Malog Lošinja i hotelska grupacija Arena Hospitality Grupa dobile se u sklopu ovogodišnje svjetske turističke burze WTM u Londonu priznanja svjetske organizacije "Responsible Tourism Partnership" za odgovorni turizam i snalaženje u pandemiji covid-19.

Burza WTM održava se prvi put u 40-godišnjoj povijesti virtualnim putem od 9. do 11. studenoga, u sklopu čega su online putem dodijeljene i nagrade WTM Responsible Tourism Awards (Nagrade za odgovorni turizam) organizacije "Responsible Tourism Partnership".

Među stotinjak tvrtki, ustanova, destinacija i pojedinaca iz cijelog svijeta koji su ove godine dobili te nagrade odnosno priznanja, iz Hrvatske su to Turistička zajednica grada Malog Lošinja i Arena Hospitality grupa, u različitim kategorijama, kojima se ukupno pokazuje odgovornost u upravljanju turizmom u ovoj pandemijskoj godini.

Iz organizacije koja dodjeljuje te nagrade naglasili su da time odaju priznanje onima koji su preuzeli odgovornost u godini covida-19 i pokušali pomoći i drugima u svladavanju pandemije.

Turistička zajednica grada Malog Lošinja priznanje je dobila u kategoriji "svaka čast" odnosno, kako su danas i sami izvijestili, zbog odgovora na izazove uzrokovane koronavirusom i protokola koji je u suradnji s Gradom Malim Lošinjem, epidemiološkom službom i ostalim dionicima u destinaciji osmislila u slučaju sumnje na zarazu.

"Taj protokol tj. plan predviđa i svojevrsnu 'policu osiguranja', odnosno novčanu naknadu štete za iznajmljivače privatnog smještaja i troškove samoizolacije gosta, brzu koordinaciju vlasti u slučaju sumnje na zarazu, kao i siguran povratak u matičnu zemlju", ističu iz te turističke zajednice.

Uz to, priznanje im je dodijeljeno i zbog jedinstvene "ferry free" akcije u kojoj su sudjelovali svi, od velikih turističkih organizacija do malih iznajmljivača, a u kojoj su svi gosti koji su u rujnu boravili na otoku Lošinju dulje od sedam noći u komercijalnim smještajnim kapacitetima dobili umanjenje završnog računa u vrijednosti povratne trajektne karte.

"Odgovorni turizam je ono što zajednički radimo u destinaciji kako bi ostvarili cilj. Izraz 'održivo' prečesto se koristi samo u apstraktnom smislu, a to je zapravo ambicija, dok odgovornost traži da pokažemo što radimo kako bi turizam učinili boljim i da budemo transparentniji u onome što postižemo zajedno", poručio je u priopćenju direktor malološinjske Turističke zajednice Dalibor Cvitković.

Grupacija Arena Hospitality priznanje je dobila u kategoriji "visoko pohvaljeni susjedi i zaposlenici" jer je, kako stoji u objašnjenju uz priznanje, svakodnevno pripremala sto paketa za ručak za lokalno bolničko osoblje, donirala 35 LCD televizora za pacijente, a 20 njihovih spremačica pomagalo je u pripremi i čišćenju novih bolničkih prostora.

Fotografija: Vilson Berisha / Glas otoka

Tagovi: TZ Malog Lošinja, Mali Lošinj, Arena Hospitality Group, odgovorni turizam, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE