GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

TŽV Gredelj i Innofreight potpisali memorandum za posao od dvije milijarde eura

TŽV Gredelj i Innofreight potpisali memorandum za posao od dvije milijarde eura
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2022 / 20:16
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Tvornica željezničkih vozila (TŽV) Gredelj i austrijska tvrtka Innofreight u ponedjeljak su potpisali memorandum o razumijevanju o 10-ogodišnjoj suradnji, koja za Gredelj podrazumijeva posao vrijedan dvije milijarde eura.

Gredelj bi u idućih deset godina za tog austrijskog naručitelja iz Graza proizvodio tisuću teretnih vagona i 6.000 teretnih kontejnera godišnje.

Za to će, po riječima predsjednika Uprave TŽV Gredelj Ivana Petričeka, trebati modernizirati pogone, uložiti i u robotizaciju te drugo, ukupno oko 70 milijuna eura, a trebat će i nove radnike.

Trenutno ih Gredelj zapošljava 400, a za iduće razdoblje mu treba još oko 600 radnika.

"Ugovor i suradnja koju smo danas potpisali Gredelju jamči posao (najmanje) u idućih deset godina, što znači i da tvrtka ide kao pozitivnim trendovima i stabilnom poslovanju. To pokazuje i to što u 2022. očekuje puno veći prihod od 12 milijuna eura koliko je iznosio za 2021.”, kazao je Petriček.

Takva očekivanja temelji na već do sada za ovu godinu potpisanih ugovora za poslove u vrijednosti 102 milijuna eura.

Poručio je i da trenutno trebaju oko sto novih radnika, koje, kako dodaje, teško nalaze na domaćem tržištu, pa će radnu snagu morati nastaviti uvoziti iz regije, pa i šire, ako će trebati.

Petriček je inače Slovak, koji je na čelu Gredelja od početka ove godine, a nakon što je tvrtka krajem prosinca 2021. izašla iz desetogodišnjeg stečaja (od listopada 2012.), jer je novi stopostotni vlasnik slovačka tvrtka Tatravagonka (u sklopu slovačke Budamar Grupe) uložila u tvrtku 45 milijuna eura.

Petriček je i suvlasnik Tatravagonke.

U Gredelju su danas gostovali i premijer Andrej Plenković i ministri prometa i gospodarstva Oleg Butković i Tomislav Ćorić koji su nakon potpisivanja ugovora obišli su pogone Gredelja i razgovarali s radnicima.

"Zadovoljstvo je danas biti u Gredelju gdje se ponovo investira nakon okončanog stečajnog postupka i što je Tatravagonka nakon što je dvije godine imala najam u Gredelju sada i investitor, i preuzela je kompaniju. Danas potpisan memorandum o suradnji znači i ulaganje i dugoročnu održivost rada kompanije kroz deset godina. To će biti veliki doprinos i zapošljavanju i izvozu”, izjavio je premijer.

Čestitao je i svima uključenima u taj posao.

Tagovi: TŽV Gredelj, Innofreight
PROČITAJ I OVO
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
ISPRIKA
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
DUBAI - Izvršni direktor Emirates Airlinea objavio je pismo isprike kupcima tijekom vikenda nakon što su povijesne kiše u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izazvale rekordne poplave i kaos u zračnoj luci u Dubaiju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE